Tång anses vara en av de hälsosammaste livsmedel som kan köpas till ett bra pris..
Men för att tång ska bli efterfrågad bland familjemedlemmar måste du lära dig att laga det läckert..
Havskål visar sig bäst i olika sallader, säger vår tidnings kulinariska expert, kock Yulia Arkhipova.
Hur man förbereder en läcker och hälsosam sallad med ägg och tång
Lista över ingredienser
– ett paket sjögräs (cirka 200 gram);
– ett par kokta ägg;
– medelstor gurka;
– cirka 100 gram konserverade ärter;
– ett gäng salladslökar;
– tre skedar majonnäs;
– salt.
Matlagningsprocess
Du bör omedelbart lägga tång och konserverade ärter i ett durkslag: dessa produkter kan lägga till onödig vätska till salladen.
Så snart de blivit torra, överför ingredienserna till en salladsskål.
Hacka ägg och gurka i små tärningar och lägg i huvudblandningen.Hacka salladslöken och lägg även dem i salladen.
Salta lite och krydda.
Om du inte vill använda köpt majonnäs, gör hemgjord majonnäs.Om du generellt är emot den här typen av dressing, kan denna sallad ’dekoreras’ med en kombination av ett par matskedar av valfri oraffinerad olja och en sked citronsaft.I det här fallet kommer maträtten att vara helt fördelaktig.