Kall soppa är en oumbärlig rätt i varmt väder.Det är perfekt uppfriskande, mättande, hjälper till att kompensera för vätskeförlust och är också lätt att förbereda..
Yulia Arkhipova, expert på nätverkspublikationen Belnovosti inom matlagning, en fjärdeklassig kock och bagare, berättar om sex kalla sommarsoppor som var populära i Sovjetunionen.
Vilken soppa man ska göra på sommaren
Först och främst okroshka.Krydda kvasset med vegetabilisk olja, senap, salt och socker, tillsätt hackad mat (kokt potatis, gurka, ägg, lök, kålrot, kött, svamp) och häll i tallrikar.
För det tredje, rödbetor.Som namnet antyder är huvudingrediensen rödbetor.
Kan kombineras med kvass.Det rekommenderas att servera med ett kokt ägg och gräddfil.
För det tredje, botvinya.För att förbereda den här rätten kan du använda inte bara rödbetor utan också syra, spenat, quinoa och nässlor.
Dessutom kan du på sommaren förbereda kall borsjtj, grönkålssoppa (sorrel) och shuchina (kall ukha).
Tidigare berättade experten hur man förbereder de ömmaste trollkarlarna från zucchini med malet kyckling.