Makaroner ses av många som en fiende till magen, figuren och en källa till viktproblem.
När det gäller gårdagens pasta blir den negativa inställningen bara starkare.
Experter på hälsosam kost vid Newcastle University har forskat i ämnet och kommit fram till att det är tvärtom.
Resultaten publicerades av Timesnow och där står det att personer som äter pasta regelbundet gör stora framsteg i kampen mot övervikt.
Allt som är viktigt är att kontrollera portionsstorlekarna och undvika majonnäs och ketchup.
Studier visar att det är gårdagens pasta som gör den nyttigare.
Gårdagens pasta
Gårdagens spaghetti eller annan pasta som värmts upp innehåller färre kalorier än färsk pasta.
Detta beror på att kolhydraterna omvandlas till resistent stärkelse, som jämförs med kostfiber när den kommer till tjocktarmen.
Gårdagens potatis och bakverk har liknande egenskaper.
Dessutom bör man komma ihåg att endast pasta gjord av fullkornsmjöl är fördelaktigt.