HomeUncategorizedHur man gör den perfekta havregrynen: Tips som förvandlar din morgon

Hur man gör den perfekta havregrynen: Tips som förvandlar din morgon

I folkligt medvetande är havregryn ett livsmedel för barn, sjuka och de som vill gå ner i vikt.Men detta är inte sant.

Havregryn innehåller många användbara ämnen.Mineraler (kalium, kalcium, magnesium, fosfor, zink, järn), B-vitaminer och en naturlig antioxidant – vitamin E..

Allt detta är helt enkelt nödvändigt för alla, oavsett ålder och vikt.

Och för en frisk person hjälper havregryn bara att inte förlora sin skatt – hälsa, och till och med öka den (naturligtvis med förbehåll för andra regler för en hälsosam livsstil).

Huvudtyper av havregryn

Det finns tre sorters spannmål”, berättar vår tidnings expert, kock, bagare i den fjärde kategorin, Yulia Arkhipova.

Hel är det hälsosammaste.Det är denna typ av spannmål som innehåller den maximala koncentrationen av alla vitaminer och mineraler.

Men det har en nackdel – tillagningstiden är för lång (30 – 40 minuter).Med tanke på livets moderna tempo innebär detta vissa olägenheter.

Nästa alternativ är snabbgröt, som bara behöver hällas med kokande vatten eller varm mjölk för att göra den redo att ätas.

Det finns också en nackdel här.Denna typ anses vara den fattigaste när det gäller användbarhet, som kvarstår efter speciell bearbetning av spannmålen.

Lyckligtvis har vi en annan art som kan kallas ’den gyllene medelvägen’! Dessa är fullkorns havreflingor.Kornen passerar genom en press och detta gör dem mindre hårda och behåller alla nyttiga ämnen.

Det perfekta grötreceptet

Låt oss förbereda det på klassiskt sätt, men med ett litet trick.Hur brukar du laga havregryn?

Häll i kallt vatten/mjölk, låt koka upp och koka på låg värme i 10 – 15 minuter, beroende på kvaliteten på produkten som erbjuds.

Eller så kastar de flingorna i kokande vatten och gör dem också redo.Men vi kommer att göra saker lite annorlunda.

Så.Koka upp mjölk eller vatten.Häll i flingorna (det ska vara två till två och en halv gånger mindre än vätskan).

Koka under omrörning på låg värme i 3-5 minuter.Stäng av och slå in i en kökshandduk.Alla! Vi väntar cirka 10 minuter och du kan öppna den.

Vi tillsätter vad ditt hjärta önskar efter din smak och njuter av en välsmakande, mör, lagom tjock gröt!

Du kommer att säga vilken typ av trick detta är – samma 15 minuters förberedelse.Och att gröten visar sig vara ångad snarare än kokad är hälsosammare.

Och de där 10 minuterna som du inte behövde stå vid spisen är bara en gåva – trots allt kan morgonen vara så kort när du har bråttom.

Erik Andersson
Erik Andersson
Matlagning är min passion och mitt sätt att utforska världen. Genom mina recept vill jag dela med mig av min kärlek till skånska smaker och traditioner, samtidigt som jag experimenterar med nya ingredienser och tekniker. Följ med mig på en kulinarisk resa genom Skåne och upptäck rätter som både överraskar och inspirerar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Så detta omedelbart efter tomater: 5% av sommarborna känner till detta trick

Ett av de bästa sätten att återställa jord efter tomater är att så gröngödsel..Vi berättar vilken gröngödsel du ska plantera efter tomater.Vilken gröngödsel...

Hur man matar pioner just nu: erfarna sommarbor har avslöjat sina hemligheter

Om du har pioner som växer i din dacha, så är det nu ett bra tillfälle att förbereda växterna för vintern.. En av...

Varför gourmeter föredrar att dricka kaffe med kokosmjölk: du kommer att bli förvånad

Många tror att människor som väljer alternativa mjölkalternativ på kaféer helt enkelt vill sticka ut från resten.. Detta är en missuppfattning. Komjölk har...

Vad man ska göra med jorden efter att ha skördat potatis för att bli av med trådmask: pålitliga alternativ

Vissa sommarboende har kämpat mot trådmask i flera år, men detta ger inga resultat.. Andra lyckas besegra skadedjuret på kort tid..Som det visar...

Senaste kommentarerna