HomeVäxterGör inte dessa misstag i din tomatträdgård: 5 saker som tomater inte...

Gör inte dessa misstag i din tomatträdgård: 5 saker som tomater inte gillar

Tomater är i stort sett en opretentiös gröda.Men även de ’står inte ut’ vissa saker..

Du bör inte göra vissa saker när du odlar dessa växter..

Naturligtvis, om du vill få ett överflöd av välsmakande stora frukter.

Kväve

Ett av misstagen är relaterat till utfodring.I synnerhet kväve.Om det finns ett överskott av det kommer frukterna att sättas med stor svårighet.

Det är värt att komma ihåg: om jorden är odlad och innehåller mycket humus, behöver du inte applicera kvävegödselmedel när du planterar tomater.

Om jorden är dålig appliceras väl ruttnad gödsel eller kompost.

Lågland och kallt

Ett annat misstag är att plantera i lågland eller platser med kall, fuktig luft, särskilt blåsiga.

Tomater är värmeälskande.Vid temperaturer under +10 grader slutar de att växa, och om de är under +5 kan de dö.

Skugga

Det tredje misstaget är att plantera i djupt skuggade områden.Tomater under sådana förhållanden kan inte blomma och bära frukt normalt.

Förresten.Om tomater får mycket solljus på morgonen och kvällen men förblir i skuggan under dagen, kan de producera bra.

Dessutom ’blir de inte förolämpade’ om de är i solen på morgonen och på dagen och faller i skuggan på kvällen.

Jord

Det fjärde misstaget är kall mark.Om dess temperatur är under +16 grader slutar växten att utvecklas.

Som ett resultat blir tomaterna blå och fryser.

Om temperaturen sjunker under 5 grader Celsius dör tomaterna.

Därför bör du inte plantera dem för tidigt – tills jorden värms upp.

För växter är sådana förhållanden stressande.De kan återhämta sig senare, men det kommer att ta tid.

Samma plats

Det femte misstaget är långvarig odling på ett ställe.

I det här fallet kan växter ta vissa ämnen från jorden och därigenom utarma den.

Dessutom kan olika patogener ackumuleras i jorden, inklusive sporer av patogena svampar.

Tidigare har vi berättat varför många människor felaktigt lägger till aska i sina trädgårdar.

Erik Andersson
Erik Andersson
Matlagning är min passion och mitt sätt att utforska världen. Genom mina recept vill jag dela med mig av min kärlek till skånska smaker och traditioner, samtidigt som jag experimenterar med nya ingredienser och tekniker. Följ med mig på en kulinarisk resa genom Skåne och upptäck rätter som både överraskar och inspirerar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Så detta omedelbart efter tomater: 5% av sommarborna känner till detta trick

Ett av de bästa sätten att återställa jord efter tomater är att så gröngödsel..Vi berättar vilken gröngödsel du ska plantera efter tomater.Vilken gröngödsel...

Hur man matar pioner just nu: erfarna sommarbor har avslöjat sina hemligheter

Om du har pioner som växer i din dacha, så är det nu ett bra tillfälle att förbereda växterna för vintern.. En av...

Varför gourmeter föredrar att dricka kaffe med kokosmjölk: du kommer att bli förvånad

Många tror att människor som väljer alternativa mjölkalternativ på kaféer helt enkelt vill sticka ut från resten.. Detta är en missuppfattning. Komjölk har...

Vad man ska göra med jorden efter att ha skördat potatis för att bli av med trådmask: pålitliga alternativ

Vissa sommarboende har kämpat mot trådmask i flera år, men detta ger inga resultat.. Andra lyckas besegra skadedjuret på kort tid..Som det visar...

Senaste kommentarerna