Säkert har många kanske hört att öl används som marinad för grillning..
Man tror att denna tillagningsmetod kommer att tillåta även det hårdaste köttet att bli mjukare..
Men detta är inte den enda egenskapen hos öl, säger kocken Yulia Arkhipova, vår tidnings matlagningsexpert.
Öl hjälper till att förbättra lukten och smaken av ’komplext’ kött, som till exempel inkluderar lamm.
Hur förbereder man en sådan ovanlig marinad ordentligt?
Om du vill att den resulterande kebaben ska vara perfekt, bör du inte snåla med att köpa ingredienserna: det bästa kvalitetsölet till marinaden, som säljs på fat.
För ett kilo kött, ta en och en halv liter dryck.
Mal köttet och lägg det i en bekväm skål.Häll i själva ölen.Allt som återstår är att tillsätta salt efter eget gottfinnande.Du kan också lägga till kryddor.
Du behöver lämna köttet i flera timmar så att det blir mjukare och godare.