HomeUncategorizedLägg till en 'femte smak': hur man gör soppa, gryta eller ris...

Lägg till en ’femte smak’: hur man gör soppa, gryta eller ris mycket mer aptitretande – 2 teskedar är tillräckligt

Det är en allmän uppfattning att det bara finns fyra grundsmaker: bitter, sur, söt, salt..

Faktum är att det finns en femte smak.Den har sitt eget namn – ’umami.’.

Följande adjektiv används vanligtvis för att beskriva denna smak: köttig, protein, behaglig.

Det är värt att betona att det är umami som gör att många standardrätter kan förvandlas till riktiga kulinariska mästerverk.

Men vilken typ av tillsats ska användas för att maten ska få en behaglig arom?

Denna fråga besvarades av Yulia Arkhipova, en expert på det kulinariska området för onlinepublikationen Belnovosti, en kock och bagare i fjärde klass.

Vad ska man lägga till soppa, gryta eller ris för att förbättra smaken

Källan till den ’femte smaken’ är sojasås.

Använd gärna denna tillsats när du gör soppa.Två teskedar av den ovan nämnda svarta vätskan räcker till en hel panna.

En liknande regel kan följas när du skapar grytor.

Känner du att smakerna av kött och grönsaksbitar inte kommer att utvecklas bra? Tillsätt bara lite soja!

En liknande tillsats kommer att förbättra risgröt.Tack vare den ’femte smaken’ förvandlas en vanlig tillbehör till en riktigt smaskig maträtt.

Erik Andersson
Erik Andersson
Matlagning är min passion och mitt sätt att utforska världen. Genom mina recept vill jag dela med mig av min kärlek till skånska smaker och traditioner, samtidigt som jag experimenterar med nya ingredienser och tekniker. Följ med mig på en kulinarisk resa genom Skåne och upptäck rätter som både överraskar och inspirerar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Så detta omedelbart efter tomater: 5% av sommarborna känner till detta trick

Ett av de bästa sätten att återställa jord efter tomater är att så gröngödsel..Vi berättar vilken gröngödsel du ska plantera efter tomater.Vilken gröngödsel...

Hur man matar pioner just nu: erfarna sommarbor har avslöjat sina hemligheter

Om du har pioner som växer i din dacha, så är det nu ett bra tillfälle att förbereda växterna för vintern.. En av...

Varför gourmeter föredrar att dricka kaffe med kokosmjölk: du kommer att bli förvånad

Många tror att människor som väljer alternativa mjölkalternativ på kaféer helt enkelt vill sticka ut från resten.. Detta är en missuppfattning. Komjölk har...

Vad man ska göra med jorden efter att ha skördat potatis för att bli av med trådmask: pålitliga alternativ

Vissa sommarboende har kämpat mot trådmask i flera år, men detta ger inga resultat.. Andra lyckas besegra skadedjuret på kort tid..Som det visar...

Senaste kommentarerna