Marinerade kycklingägg är ett underbart och ovanligt mellanmål som har vunnit popularitet inte bara i Tyskland utan över hela världen..
För en rysk person är detta inte en helt vanlig maträtt, men efter att ha förberett den kommer du inte bara att bli överraskad av den ursprungliga smaken, utan kommer också att förvåna dina gäster med en unik produkt..
Receptet delades av vår tidnings expert, kock och bagare i den fjärde kategorin, Yulia Arkhipova.
Nödvändiga produkter:
1.Vinäger 5% – 250 ml.
2.Vatten – 250 ml.
3.Bordssalt – 2 msk.
4.Lagerräv – 2-3 st.
5.Kummin – 12 teskedar (använd helst hela frön).
6.Svartpepparkorn – 12 teskedar.
7.Vitlök – 3 små kryddnejlika.
8.Kokt kycklingägg – 10 stycken.
Förberedelse
För att börja, förbered de nödvändiga produkterna och placera dem på bordet.
Ta en plastbehållare och blanda bordssalt, vinäger och vatten i den.Rör försiktigt tills saltet är helt upplöst.
Tillsätt lagerblad, spiskummin, pepparkorn och tre hela vitlöksklyftor till den resulterande marinaden.
Ta en vanlig glasburk (eller annan behållare, men alltid med lock).
Lägg kokta, skalade ägg inuti (de ska kylas efter kokning).
Häll sedan den förberedda marinaden över äggen så att den helt kan täcka äggen.
Stäng sedan burken tätt och ställ den i kylen i 2-3 dagar.
Efter den angivna tiden kan du säkert ta ut de inlagda äggen och servera dem till festbordet.Du kan vara säker på att gästerna kommer att uppskatta rättens enkelhet och unika smak!