Någon som har en idé om hur en kvalitetsolivier ser ut.
Salladen har inte bara utmärkta smaker, den har också en hyfsad konsistens.
Men vissa värdinnor får gröt i stället för en kvalitetssallad.Det visar sig att det beror på ett fatalt misstag, konstaterar kocken Yulia Arkhipova, vår tidnings expert på matlagning och matlagning.
Vilket fel vi pratar om
Det bör inte glömmas att en av huvudkomponenterna i den klassiska olivier är potatis.Den ger rätten ’tyngd’, en tät konsistens och framhäver de andra komponenterna på ett vackert sätt.
Valet av produkt är därför oerhört viktigt.
Om potatisen kokas blir det ingen sallad: potatisens konsistens förvandlar rätten till gröt.Det är därför värt att välja potatissorter som kan hålla sin form.
Men kokta sorter är mycket bra för potatismos.
Det är också värt att komma ihåg att det också är värt att klä olivierna först före servering: annars blir komponenterna mjuka.På grund av detta finns det också en hög risk att förstöra salladen genom att förvandla den till mos.