HomeVäxterUngkål i pannkakssmet ersatte kotletterna.Jag hinner inte med att göra fler partier

Ungkål i pannkakssmet ersatte kotletterna.Jag hinner inte med att göra fler partier

Kål i deg är ett intressant förslag och inte lika självklart som till exempel zucchini, som redan har blivit en permanent del av vår meny.Och oroa dig inte, det faller inte sönder under stekning , vi har ett enkelt sätt att göra det.Du kan äta den som en fristående rätt eller med tillägg, potatis passar särskilt bra här.

Ungkål i pannkakssmet – ingredienser

  • 1 litet kålhuvud – ca. 800 g.
  • 2 stora eller 3 medelstora ägg.
  • 60–70 g vetemjöl.
  • 125 ml mjölk – du kan öka den till 250 ml, degen blir tunnare.
  • salt och peppar efter smak.
  • 2 teskedar socker.
  • olja för stekning, t.ex.raps eller druvkärna.
  • Hur gör man ungkål i pannkakssmet?

    1. Ta bort de yttre bladen från kålhuvudet – alla skadade och löst fästa på hela huvudet.Det finns ingen anledning att slänga de yttre bladen, de kan stuvas med morötter, dill och korv eller skinka, eller så kan vi också använda dem för att göra ungkålssoppa.
    2. Efter att ha nått den fasta delen av kålen, där bladen fäster perfekt vid varandra, kan vi börja skära.Först i halvor, sedan i kvart och slutligen i åttondelar.Det är viktigt att lämna kärnan, den håller ihop löven och förhindrar att de faller isär.Det finns inget att vara rädd för, den unga är riktigt behaglig i smaken, fast och krispig, den liknar en ung kålrabbi.
    3. Häll vatten i grytan, tillsätt socker och låt koka upp.Sedan lägger vi den hackade kålen i den. Koka den på låg värme i 4 minuter , du kan dra ut den lite, men låt den inte hålla längre än 5 minuter.Det ska fortfarande vara krispigt efter denna process.Låt rinna av den – du kan försiktigt överföra den med en spatel eller hålslev till en sil.
    4. Knäck äggen i en skål och vispa dem med en gaffel eller mixer på låg hastighet.Tillsätt en nypa salt och mjöl och fortsätt blanda för att undvika klumpar.Det kan göras manuellt – med en träslev – eller mekaniskt, med en mixer eller mixer med en speciell spets.Tillsätt långsamt mjölken, kontrollera mängden hela tiden.Tanken är att få degen att ha konsistensen av tjock grädde , annars kan den droppa av bladen och inte täcka dem tillräckligt.Som ett resultat kommer kålen att sticka ut och kan brännas.
    5. Kålskivor krydda med salt och peppar.Vi täcker dem i pannkakssmet.Stek dem i hett fett på medelvärme tills de är gyllenbruna.
    6. Kål i pannkakssmet smakar bäst när den serveras varm. Det passar bra till kokt eller mosad potatis eller bara en bit färskt bröd.Du kan också servera den med hemgjord vitlök eller tomatsås.

    Meddelande: högerklicka här om du vill ta bort marknadsförd text

    Se även: Min mormor brukade göra kål på det här sättet.Jag älskade smaken.Nu serverar jag det själv hemma

    Hur kryddar man kål i deg?

    Salt och peppar är grundläggande kryddor som fungerar bra i de flesta salta recept.De går också bra med ungkål, de dränker inte dess fräscha, behagliga smak.Men alla måste inte gilla sådan minimalism.Så vad passar henne mer? Ganska mycket:

  • söt eller varm peppar, en blandning blir också bra.
  • chiliflakes brukar ha frön, så det kan bli ganska kryddigt.
  • torkad mejram kommer att förhindra gastrointestinala problem.
  • kummin – en bra följeslagare till kål.
  • Herbes de Provence – kanske lite ovanligt, men ändå gott.
  • torkad oregano – en delikat referens till det italienska köket.
  • Torkad basilika förknippas vanligtvis med tomater, men det är inte den enda goda kombinationen.
  • vitlök, men granulerad är bättre.
  • gurkmeja eller curry – hänvisar till den orientaliska stilen.
  • Erik Andersson
    Erik Andersson
    Matlagning är min passion och mitt sätt att utforska världen. Genom mina recept vill jag dela med mig av min kärlek till skånska smaker och traditioner, samtidigt som jag experimenterar med nya ingredienser och tekniker. Följ med mig på en kulinarisk resa genom Skåne och upptäck rätter som både överraskar och inspirerar.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Mest populära

    Så detta omedelbart efter tomater: 5% av sommarborna känner till detta trick

    Ett av de bästa sätten att återställa jord efter tomater är att så gröngödsel..Vi berättar vilken gröngödsel du ska plantera efter tomater.Vilken gröngödsel...

    Hur man matar pioner just nu: erfarna sommarbor har avslöjat sina hemligheter

    Om du har pioner som växer i din dacha, så är det nu ett bra tillfälle att förbereda växterna för vintern.. En av...

    Varför gourmeter föredrar att dricka kaffe med kokosmjölk: du kommer att bli förvånad

    Många tror att människor som väljer alternativa mjölkalternativ på kaféer helt enkelt vill sticka ut från resten.. Detta är en missuppfattning. Komjölk har...

    Vad man ska göra med jorden efter att ha skördat potatis för att bli av med trådmask: pålitliga alternativ

    Vissa sommarboende har kämpat mot trådmask i flera år, men detta ger inga resultat.. Andra lyckas besegra skadedjuret på kort tid..Som det visar...

    Senaste kommentarerna