Kål i deg är ett intressant förslag och inte lika självklart som till exempel zucchini, som redan har blivit en permanent del av vår meny.Och oroa dig inte, det faller inte sönder under stekning , vi har ett enkelt sätt att göra det.Du kan äta den som en fristående rätt eller med tillägg, potatis passar särskilt bra här.
Ungkål i pannkakssmet – ingredienser
Hur gör man ungkål i pannkakssmet?
- Ta bort de yttre bladen från kålhuvudet – alla skadade och löst fästa på hela huvudet.Det finns ingen anledning att slänga de yttre bladen, de kan stuvas med morötter, dill och korv eller skinka, eller så kan vi också använda dem för att göra ungkålssoppa.
- Efter att ha nått den fasta delen av kålen, där bladen fäster perfekt vid varandra, kan vi börja skära.Först i halvor, sedan i kvart och slutligen i åttondelar.Det är viktigt att lämna kärnan, den håller ihop löven och förhindrar att de faller isär.Det finns inget att vara rädd för, den unga är riktigt behaglig i smaken, fast och krispig, den liknar en ung kålrabbi.
- Häll vatten i grytan, tillsätt socker och låt koka upp.Sedan lägger vi den hackade kålen i den. Koka den på låg värme i 4 minuter , du kan dra ut den lite, men låt den inte hålla längre än 5 minuter.Det ska fortfarande vara krispigt efter denna process.Låt rinna av den – du kan försiktigt överföra den med en spatel eller hålslev till en sil.
- Knäck äggen i en skål och vispa dem med en gaffel eller mixer på låg hastighet.Tillsätt en nypa salt och mjöl och fortsätt blanda för att undvika klumpar.Det kan göras manuellt – med en träslev – eller mekaniskt, med en mixer eller mixer med en speciell spets.Tillsätt långsamt mjölken, kontrollera mängden hela tiden.Tanken är att få degen att ha konsistensen av tjock grädde , annars kan den droppa av bladen och inte täcka dem tillräckligt.Som ett resultat kommer kålen att sticka ut och kan brännas.
- Kålskivor krydda med salt och peppar.Vi täcker dem i pannkakssmet.Stek dem i hett fett på medelvärme tills de är gyllenbruna.
- Kål i pannkakssmet smakar bäst när den serveras varm. Det passar bra till kokt eller mosad potatis eller bara en bit färskt bröd.Du kan också servera den med hemgjord vitlök eller tomatsås.
Meddelande: högerklicka här om du vill ta bort marknadsförd text
Se även: Min mormor brukade göra kål på det här sättet.Jag älskade smaken.Nu serverar jag det själv hemma
Hur kryddar man kål i deg?
Salt och peppar är grundläggande kryddor som fungerar bra i de flesta salta recept.De går också bra med ungkål, de dränker inte dess fräscha, behagliga smak.Men alla måste inte gilla sådan minimalism.Så vad passar henne mer? Ganska mycket: