HomeVäxterNär jag gör fruktkonserver lägger jag alltid ett blad från fönsterbrädan i...

När jag gör fruktkonserver lägger jag alltid ett blad från fönsterbrädan i burken.Tillför en lysande arom

Säsongen för konserver är i full gång, vi lägger gärna både frukt och grönsaker på burkar.På kallare dagar är allt du behöver göra att ta med dem från källaren.Gjorda söta de passar bra till desserter med vispgrädde, glass och kakor. Intressant nog kan de också vara ett lämpligt tillskott till salta rätter, till exempel kött.Till exempel de välkända plommonen i vinäger.

Ingredienser till päron i pelargonsirap

  • 4 mogna päron, gärna tama.
  • 500 ml vatten.
  • 120 g socker.
  • en vaniljstång eller naturlig essens (den ska ha en tydligt brunaktig färg, de vita, genomskinliga är en konstgjord produkt).
  • 15 ml citronsaft, 1 tjock skiva + valfritt rivet skal.
  • 4 kryddnejlika.
  • 4 större pelargonblad eller 8 små.
  • Obs: Du kan också förbereda äpplen och aprikoser på samma sätt.

    Meddelande: högerklicka här om du vill ta bort marknadsförd text

    Se även: Det smakar frukt, men det är bara en vanlig zucchini.Allt tack vare 2 ovanliga tillägg

    Hur gör man päron i geraniumsirap?

    1. Skala päronen och ta bort kärnorna. Skär frukten i hälften, fjärdedelar eller åttondelar.
    2. Häll vatten och en matsked citronsaft i grytan.Tillsätt socker.Tillsätt en vaniljstång, kryddnejlika (om du inte gillar deras smak kan du begränsa dig till 1 bit) och en citronskiva som kan ersättas med dubbel mängd citronsaft och rivet skal från en väl skållad citron. Koka upp allt.
    3. Tillsätt frukten, sänk värmen till det lägsta och värm dem i 20 minuter – har vi små päronbitar räcker det med 15 minuter.
    4. Under denna tid, förbered burkarna de ska tvättas väl och steriliseras. Vi kontrollerar även locken , det ska inte finnas några tecken på rost på dem.
    5. Lägg päronen i torra burkar, lägg till pelargonblad , häll söt juice över dem, lämna 1 cm från kanten.Lägg dem upp och ner på en trasa i några minuter.
    6. För att vara säker kan du pastörisera dem i 15 minuter.

    Vilka egenskaper har geranium?

    Pelargon är en magisk växt även kallad angina, pelargon , och mer vardagligt, angina.Våra mormödrar och senare våra mödrar använde dess egenskaper det fanns alltid flera krukor av denna växt på fönsterbrädan hemma.I vissa familjer har denna tradition överlevt till denna dag.Att odla det är enkelt och det växer även hos människor som inte har några händer för växter. Detta är ett beprövat recept för öronvärk , minskar svullnad, vilket påskyndar läkning.Det har också en smärtstillande effekt.Användningen är mycket enkel: riv av ett blad och krossa det i dina händer för att frigöra saften.Vi för försiktigt in det i örat, men inte för djupt.Vi fortsätter på samma sätt när det gäller herpes – vi knådar bladet och placerar det på lesionen. Lättnad kan kännas efter ett tag.Om vi ​​använder det i början av herpesutvecklingen kan det stoppa utvecklingsprocessen.Vad mer kan angina användas till?

  • mot ledvärk – i form av kompresser.
  • Geraniuminfusion sänker blodtrycket, lugnar ner och gör det lättare att somna.
  • det används också för att göra infusioner för halsen och andra lesioner i munhålan.
  • teer är användbara för förkylningar och luftvägssjukdomar.
  • Det sägs också att den positiva effekten bara kan märkas genom att andas in dess intensiva doft, som har en distinkt citronton.Du kan köpa pelargonolja i örtaffärer och vissa apotek.De kan användas som smärtstillande och avslappnande lotioner, såväl som för inandning – det kan också användas i ett bad, bara några droppar räcker.Det har även en gynnsam effekt på huden och har anti-rynkegenskaper.Det finns också en känd pelargontinktur , kombinera bara de krossade bladen med vodka.Den är klar att drickas efter 12 dagar.Kanske kommer detta alternativ att övertyga tvivlarna.

    Erik Andersson
    Erik Andersson
    Matlagning är min passion och mitt sätt att utforska världen. Genom mina recept vill jag dela med mig av min kärlek till skånska smaker och traditioner, samtidigt som jag experimenterar med nya ingredienser och tekniker. Följ med mig på en kulinarisk resa genom Skåne och upptäck rätter som både överraskar och inspirerar.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Mest populära

    Så detta omedelbart efter tomater: 5% av sommarborna känner till detta trick

    Ett av de bästa sätten att återställa jord efter tomater är att så gröngödsel..Vi berättar vilken gröngödsel du ska plantera efter tomater.Vilken gröngödsel...

    Hur man matar pioner just nu: erfarna sommarbor har avslöjat sina hemligheter

    Om du har pioner som växer i din dacha, så är det nu ett bra tillfälle att förbereda växterna för vintern.. En av...

    Varför gourmeter föredrar att dricka kaffe med kokosmjölk: du kommer att bli förvånad

    Många tror att människor som väljer alternativa mjölkalternativ på kaféer helt enkelt vill sticka ut från resten.. Detta är en missuppfattning. Komjölk har...

    Vad man ska göra med jorden efter att ha skördat potatis för att bli av med trådmask: pålitliga alternativ

    Vissa sommarboende har kämpat mot trådmask i flera år, men detta ger inga resultat.. Andra lyckas besegra skadedjuret på kort tid..Som det visar...

    Senaste kommentarerna