Många går och grillar med en klassisk uppsättning såser – majonnäs och ketchup..
Detta är naturligtvis beprövade alternativ, men det finns ingen lust i dem..
Vår tidnings expert på matlagningsområdet, kocken Yulia Arkhipova, är övertygad om att alla såser som köps i butik kommer att förlora till hemgjord sås.
Hur gör man barbecuesås till kebab?
Lista över produkter
– ett ofullständigt glas ketchup (med den mest naturliga sammansättningen);
– 300 milliliter vatten;
– en bit smör (från 50 till 70 gram);
– tre lökar;
– fem vitlöksklyftor;
– ett par skedar flytande honung;
– fyra matskedar citronsaft;
– lite koriander, salt och peppar.
Förberedelse
Tillsätt först olja i stekpannan.När det smält måste du lägga till hackad lök.Grönsaken ska skäras i mindre bitar.
När det blivit genomskinligt, tillsätt ketchup.Vänta ett par minuter och tillsätt vatten.Vi tillsätter också citronsaft och honung och väntar 10 minuter.
Tillsätt sedan hackad koriander och vitlök, koka till önskad konsistens.