Det klassiska receptet på inlagda tomater är hela grönsaker med lök och kryddpeppar..
Ett mellanmål som alltid är praktiskt på bordet på vintern.Men det finns ett sätt att förbereda tomater för vintern, vilket inte skulle vara fy skam att lägga på julbordet..
Vår tidnings expert Yulia Arkhipova, en kock och bagare i den fjärde kategorin, berättade för oss hur man lagar mat.
Du behöver:
Hur man lagar mat
1.För rullning, välj ’grädde’ tomater med tät fruktkött och skal.De måste tvättas och skäras i fyra delar.
2.Lägg i en skål, strö över salt, socker, koriander och tillsätt vitlök passerad genom en press.Rör om och tillsätt vinäger och vegetabilisk olja, låt stå i 15 minuter.
3.Vi lägger arbetsstycket i steriliserade burkar till toppen och täcker med lock.
4.Placera burkarna i en kastrull med vatten och lägg allt på elden för att sterilisera i 15-20 minuter.
5.När du är klar, rulla ihop burkarna, vänd dem och förvara dem under en filt tills de svalnat och lägg dem sedan för förvaring.