Att förbereda krispig aubergine är mycket lätt..
Först måste grönsaken skäras i skivor.Och sedan måste varje resulterande bit doppas i ett rått ägg, rullas i ströbröd och skickas till stekpannan..
Och det finns en liten hemlighet som kommer att göra rätten extra god.
Vi pratar om att lägga ost och gurkmeja till kex.
Yulia Arkhipova, en expert på det kulinariska området för onlinepublikationen Belnovosti, en kock och bagare i den fjärde kategorin, delade receptet på en intressant maträtt.
Hur man lagar krispiga auberginer
Ta en aubergine och skär den i skivor.
Tjockleken på varje ring bör vara cirka 5 millimeter.
Lägg de resulterande bitarna i en djup behållare, salta dem och fyll dem med vatten.
Auberginebitarna ska sitta i den saltade vätskan i ca 20 minuter.Denna procedur behövs för att ta bort bitterhet.
Medan cirklarna blötläggs förbereder du råa ägg och kex.
Bryt två ägg i en behållare och häll 100 gram ströbröd, 50 gram riven ost och 1 tesked gurkmeja i en annan.
Doppa alla förberedda auberginebitar i ett rått ägg och rulla i ströbröd.I denna form måste ringarna stekas i en stekpanna tills de är gyllene.
Resultatet är en krispig maträtt som kännetecknas av närvaron av en ljus och mycket trevlig smak.