HomeUncategorizedInte bara okroshka: ett recept på en läcker kall soppa som hjälper...

Inte bara okroshka: ett recept på en läcker kall soppa som hjälper dig att överleva värmen

Det är osannolikt att någon av oss känner lusten att äta något tungt och varmt när solen är het utanför fönstret..

Det är därför på sommaren många föredrar gamla goda okroshka.Om du redan är trött på den här rätten, ta då råd från en expert från BelNovosti-nätverkets publikation, laga Yulia Arkhipova och förbered spansk gazpacho – det bästa lunchalternativet för en varm sommardag..

För att göra detta måste du gå till butiken med följande lista över produkter:

  • 1 kg tomater.
  • 1 gurka (stor).
  • 2 paprika (använd röd och grön).
  • 1/3 kopp färskpressad apelsinjuice.
  • 1 rödlök (liten).
  • 1 vitlöksklyfta.
  • 1 msk äppelcidervinäger.
  • 1/4 kopp olivolja.
  • 1/4 tsk salt.
  • 1/4 tsk svartpeppar.
  • 1/4 kopp färsk basilika.
  • Bli inte orolig över det faktum att ingredienslistan ser ganska imponerande ut – tillagningsprocessen tar dig inte mer än en halvtimme.

    Ta först bort skalet från tomaterna – för att göra uppgiften lättare, gör korsformade snitt på dem och lägg dem i kokande vatten i 30 sekunder.Överför dem sedan till isvatten – efter sådana manipulationer kommer du enkelt att kunna bli av med huden.

    Skär tomaterna i bitar, skala och kärna ur gurkan och skär den i tärningar.Gör likadant med paprikan, och hacka löken och vitlöken.

    Mixa nu alla hackade grönsaker med vinäger, olivolja, salt, peppar, apelsinjuice och basilika i en mixer tills det är slätt.

    Allt som återstår är att hälla soppan i en stor skål och ställa den i kylen där den svalnar.Före servering, smaka av rätten och, om du tycker det behövs, tillsätt mer salt eller peppar.

    Erik Andersson
    Erik Andersson
    Matlagning är min passion och mitt sätt att utforska världen. Genom mina recept vill jag dela med mig av min kärlek till skånska smaker och traditioner, samtidigt som jag experimenterar med nya ingredienser och tekniker. Följ med mig på en kulinarisk resa genom Skåne och upptäck rätter som både överraskar och inspirerar.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Mest populära

    Så detta omedelbart efter tomater: 5% av sommarborna känner till detta trick

    Ett av de bästa sätten att återställa jord efter tomater är att så gröngödsel..Vi berättar vilken gröngödsel du ska plantera efter tomater.Vilken gröngödsel...

    Hur man matar pioner just nu: erfarna sommarbor har avslöjat sina hemligheter

    Om du har pioner som växer i din dacha, så är det nu ett bra tillfälle att förbereda växterna för vintern.. En av...

    Varför gourmeter föredrar att dricka kaffe med kokosmjölk: du kommer att bli förvånad

    Många tror att människor som väljer alternativa mjölkalternativ på kaféer helt enkelt vill sticka ut från resten.. Detta är en missuppfattning. Komjölk har...

    Vad man ska göra med jorden efter att ha skördat potatis för att bli av med trådmask: pålitliga alternativ

    Vissa sommarboende har kämpat mot trådmask i flera år, men detta ger inga resultat.. Andra lyckas besegra skadedjuret på kort tid..Som det visar...

    Senaste kommentarerna