Näringsvetare rekommenderar att du är mer uppmärksam på nötter och frön, fullkorn och andra växtbaserade livsmedel.
Quinoa nämns ofta i rekommendationer, men det är inte många som vet hur man lagar det och vad man ska äta det med..
Vår tidnings expert Yulia Arkhipova, en kock och bagare i den fjärde kategorin, berättade för oss hur man förbereder en sallad med quinoa.
Du behöver:
Hur man lagar mat
1.Tvätta quinoan i kallt vatten, tillsätt i kokande vatten och koka i saltat vatten i 10 minuter under lock, ta sedan av värmen och låt svalna.
2.Blanda hackad vitlök med vegetabilisk olja, tillsätt citronsaft och honung, salt och peppar efter smak.
3.Skär gurka, lök, tomater och skalad paprika i tärningar och hacka persiljan.
4.Blanda grönsaker, örter och quinoa i en salladsskål, häll över dressingen och rör om.
Kyl och servera som tillbehör till kött eller fisk.smaklig måltid!