När det blir nödvändigt att koka mjölk oroar sig många hemmafruar: alltför ofta under värmebehandlingen ’springer den iväg.’.
I det här fallet måste du tvätta spisen och produktens totala volym blir mindre..
Vår tidnings matlagningsexpert, kocken Yulia Arkhipova, tror dock att några knep kommer att hjälpa till att lösa problemet.
Vad är de?
Lämna inte spisen
Hela processen med att koka mjölk tar inte mycket tid, så det är bättre att inte lämna spisen.Om du hela tiden rör om produkten kommer den inte att kunna ’fly’.
Vad kan man lägga i pannan?
Erfarna kockar har länge känt till detta beprövade trick: du behöver bara lägga vissa föremål i pannan som kommer att förhindra att mjölken ’flykter’.
Till exempel kan du ta en ren liten tallrik (fat), placera föremålet med framsidan nedåt.Du kan också ta ett nytt lock för att sömma: lockets sidor placeras på botten av pannan.
Också i butiker för hemmafruar kan du hitta speciella tillbehör för kokande mjölk: i det här fallet kommer vätskan alltid att förbli i pannan.