Under varma dagar gör många gourmeter sin kost mer ’grönsak’ och ’frukt.’.
I många fall är detta beslut korrekt..
Uppfriskande mat hjälper kroppen i höga temperaturer.
Men det finns grönsaker som tvärtom stör värmen.
Ett exempel skulle vara lök och vitlök.
Varför du inte ska äta lök och vitlök under varmt väder
Dåliga nyheter för älskare av kryddiga grönsaker: sådan mat kan förvärra en persons tillstånd i varmt väder.
Anledningen är enkel: som ett resultat av att äta lök och vitlök ’värms kroppen upp’, kroppstemperaturen stiger och svettning ökar.
Kroppen tappar vatten, vilket ökar risken för uttorkning och en kraftig försämring av hälsan i kvavt förhållanden.
Det är därför det under varma sommardagar är tillrådligt att undvika att äta lök och vitlök.
Av samma anledning bör du inte tillsätta mycket salt till mat vid varmt väder.Överdrivna mängder heta kryddor kan också skada kroppen.