Det verkar som att det kunde vara lättare än att laga pasta?.
Men många gör det fel.Yulia Arkhipova, expert på Belnovosti-nätverkets publikation inom matlagningsområdet, en kock och en fjärdeklassig bagare, berättar om huvudreglerna för matlagning av pasta.
Hur man lagar pasta på rätt sätt
För det första älskar pasta att tillagas i en stor mängd vatten (en liter vatten per 100 gram pasta).
För det andra, pasta älskar kokande vatten.Pasta bör endast läggas i kokande saltat vatten (10 gram salt per 100 gram pasta).
För det tredje bör lång pasta inte brytas, utan långsamt sänkas ner i kokande vatten, detta minskar sannolikheten för att den fastnar.
För det fjärde, täck inte pannan med pasta med lock.Dessutom gillar pasta inte frekvent omrörning.
För det femte älskar pasta vegetabilisk olja.Tillsätt en matsked olja i kokande vatten (per 4-5 liter vatten), tillsätt sedan pastan.
Tidigare berättade experten hur man lagar lata khachapuri.