HomeUncategorizedDe kommer att förbli krispiga till nyår: hur våra mormödrar lagrade gurkor

De kommer att förbli krispiga till nyår: hur våra mormödrar lagrade gurkor

Grönsaker som gurka tillhör kategorin färskvara.Anledningen till detta är den stora mängden vatten i deras sammansättning..

Av denna anledning försöker de flesta hemmafruar att bevara skörden av gurkor med metoder som betning och betning..

Men enligt experten från BelNovosti-nätverkets publikation, kocken Yulia Arkhipova, finns det ett annat sätt som kommer att hålla gröna krispiga i sex månader.

Våra förfäder använde det, men nu är det tyvärr få som kommer ihåg den här metoden.

Låt oss rätta till detta irriterande utelämnande, särskilt eftersom det inte krävs mycket för att gurkor ska förbli krispiga – bara salt och nässlor.

Så du bör börja med grönsaker – tvätta gurkorna, låt dem torka och skär av svansarna.Nässlan måste tvättas noggrant och finhackas.

När allt är klart, ta en stor emaljpanna (kan ersättas med en tunna), häll salt i botten av behållaren och lägg ut gurkorna.De måste också strö med salt, och sedan ska nässlor läggas.

Fortsätt omväxlande lager tills behållaren är fylld med grönsaker.Det ska vara nässlor i toppen.

Täck sedan arbetsstycket med gasväv, applicera tryck och placera det på en sval plats.Efter tre dagar, töm saltlaken och ersätt den med en ny som består av vatten och en liten mängd salt.

Erik Andersson
Erik Andersson
Matlagning är min passion och mitt sätt att utforska världen. Genom mina recept vill jag dela med mig av min kärlek till skånska smaker och traditioner, samtidigt som jag experimenterar med nya ingredienser och tekniker. Följ med mig på en kulinarisk resa genom Skåne och upptäck rätter som både överraskar och inspirerar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Så detta omedelbart efter tomater: 5% av sommarborna känner till detta trick

Ett av de bästa sätten att återställa jord efter tomater är att så gröngödsel..Vi berättar vilken gröngödsel du ska plantera efter tomater.Vilken gröngödsel...

Hur man matar pioner just nu: erfarna sommarbor har avslöjat sina hemligheter

Om du har pioner som växer i din dacha, så är det nu ett bra tillfälle att förbereda växterna för vintern.. En av...

Varför gourmeter föredrar att dricka kaffe med kokosmjölk: du kommer att bli förvånad

Många tror att människor som väljer alternativa mjölkalternativ på kaféer helt enkelt vill sticka ut från resten.. Detta är en missuppfattning. Komjölk har...

Vad man ska göra med jorden efter att ha skördat potatis för att bli av med trådmask: pålitliga alternativ

Vissa sommarboende har kämpat mot trådmask i flera år, men detta ger inga resultat.. Andra lyckas besegra skadedjuret på kort tid..Som det visar...

Senaste kommentarerna