HomeUncategorizedDenna kryddiga och delikata sås kommer att göra Olivier lättare och mer...

Denna kryddiga och delikata sås kommer att göra Olivier lättare och mer uppfriskande: en idealisk ersättning för majonnäs

Olivier anses vara en ’nyårssallad’..

Många gourmeter är dock redo att ta på sig tillagningen av denna rätt en varm sommardag..

Inte konstigt: salladen är mycket välsmakande, det är svårt att vägra den när som helst på året.

Men det finns ett problem: majonnäs gör maten mer ’tung’.

Resultatet är en rätt som belastar matsmältningssystemet mycket.Men i värmen ska kosten inte vara så här!

Lyckligtvis finns det en lättare och mycket lägre kalorisås, som i sin smak inte på något sätt är sämre än den populära majonnäsen.

En expert på det kulinariska området för Belnovosti-nätverkets publikation, kock, bagare i den fjärde kategorin, Yulia Arkhipova, råder att dressa salladen med en blandning beredd på. yoghurt.

Vad ska man krydda Oliviersallad på sommaren

Ta en djup behållare och lägg 200 gram yoghurt i den.

Naturligtvis finns det inget behov av att använda en söt fermenterad mjölkprodukt.

Du måste ta grekisk yoghurt, som har en neutral smak och inga tillsatser.

Du måste lägga till senap och citronsaft (en tesked vardera) till produkten.

Efter noggrann blandning (eller ännu hellre, vispning) får du en mycket delikat massa, som bör användas för att krydda ägg-kött-grönsaksblandningen.

Resultatet är en mycket smakrik, uppfriskande och ganska lätt sallad.Den perfekta rätten för en sommardag.

Men det finns flera viktiga nyanser.Först: du måste krydda Olivier med yoghurtsås precis innan du börjar äta rätten.Dressad sallad är osannolikt att lagras länge.

Andra punkten: på en varm dag (och när som helst), kontrollera noggrant kvaliteten på alla komponenter.Först och främst talar vi om fermenterade mjölkprodukter.

Erik Andersson
Erik Andersson
Matlagning är min passion och mitt sätt att utforska världen. Genom mina recept vill jag dela med mig av min kärlek till skånska smaker och traditioner, samtidigt som jag experimenterar med nya ingredienser och tekniker. Följ med mig på en kulinarisk resa genom Skåne och upptäck rätter som både överraskar och inspirerar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Så detta omedelbart efter tomater: 5% av sommarborna känner till detta trick

Ett av de bästa sätten att återställa jord efter tomater är att så gröngödsel..Vi berättar vilken gröngödsel du ska plantera efter tomater.Vilken gröngödsel...

Hur man matar pioner just nu: erfarna sommarbor har avslöjat sina hemligheter

Om du har pioner som växer i din dacha, så är det nu ett bra tillfälle att förbereda växterna för vintern.. En av...

Varför gourmeter föredrar att dricka kaffe med kokosmjölk: du kommer att bli förvånad

Många tror att människor som väljer alternativa mjölkalternativ på kaféer helt enkelt vill sticka ut från resten.. Detta är en missuppfattning. Komjölk har...

Vad man ska göra med jorden efter att ha skördat potatis för att bli av med trådmask: pålitliga alternativ

Vissa sommarboende har kämpat mot trådmask i flera år, men detta ger inga resultat.. Andra lyckas besegra skadedjuret på kort tid..Som det visar...

Senaste kommentarerna