HomeVäxterDess konsistens påminner om kött och smaken är som söta geléer.Den mest...

Dess konsistens påminner om kött och smaken är som söta geléer.Den mest bisarra frukten i världen

Det sägs att denna frukt kan ersätta kött på grund av dess konsistens.Det är därför fler och fler människor byter till denna ingrediens.Men smaken för tankarna till söta gelébönor.Detta är verkligen en konstig kombination som kan glädjas.Men det kommer säkert att finnas folk som bara äter det en gång.

En mystisk frukt från tropikerna

Jackfrukter odlas i ett tropiskt klimat, Indien har de största skördarna och det är därifrån den kommer.För närvarande växer den också i södra asiatiska länder, såväl som i Brasilien och Hawaii.Det sägs att det är den största frukten i världen , som väger i genomsnitt 10 kg, men du kan också hitta exemplar som når även 35-45 kg.Diametern är 25 centimeter.Inuti hittar vi frön, upp till 100 till 600.Du kan mata hela din familj och grannar med det.Huden har taggar som du måste se upp med.Uppmärksamhet dras också till dess extraordinära lågt kaloriinnehåll.Den är fräsch, söt, med smak av banan, mango eller ananas.De från en kan dock tydligt påminna om kött – främst på grund av köttets struktur, men också den lite märkbara smaken av kyckling.

Vad kan man göra med jackfrukt?

Man kan säga att allt vi gör är gjort av kött.Nedan hittar du några förslag:

  • Olika marinader gör att du kan uppnå olika smaker, speciellt med lätt sojasås.Efter macerationen, stek fruktköttet i en panna.
  • Bröad som kotletter , till exempel den klassiska gjord av ströbröd och uppvispat ägg.Alla kommer inte att inse att det inte är kött.
  • Nuggets utan kött, mycket nyttigare än de gjorda av malet fjäderfä.
  • Utstuvad med sojasås, rökt paprikapulver – det kan också vara sött eller kryddigt, om du föredrar sådana smaker – och en liten mängd passata eller färska tomater, till exempel hela körsbärstomater.Dessa typer av kryddor gör smakprofilen närmare fläsk.Jackfruit kan också användas för att göra ’pulled beef’ till en hamburgare eller helt enkelt som stek.
  • Olika sallader, fruktiga (t.ex. med granatäpplekärnor och citrusfrukter) eller salta med balsamicosås.
  • Det är också en utmärkt ingrediens för varma såser , till exempel för pasta eller gryn.Vi väljer grönsaker efter våra preferenser, men de kan vara: zucchini (med eller utan skal, att välja mellan), paprika (valfri färg), morot, kokos (eller mandel) mjölk och citrusnoter från limejuice och zest.
  • Fruktköttet är ofta grunden för tjocka, näringsrika cocktails – med banan, med färsk kokosmjölk.
  • Asiater behandlar den i sin krossade version som ett förtjockningsmedel för såser och soppor.
  • Meddelande: högerklicka här om du vill ta bort marknadsförd text

    Se även: Denna ovanliga 2-i-1 frukt är fullproppad med vitaminer.Jag gör de bästa konserverna från detta kors varje år

    Hur kan det annars behandlas?

    Det är också värt att uppmärksamma frön, som är absolut ätbara och är en bra källa till protein och hälsosamt fett.Rosta dem bara i en torr panna och ät dem själva, som mellanmål, eller använd dem som ingrediens i sallader och strö dem ovanpå rätten som pinjenötter.Och fruktköttet kan också användas för att göra juice eller sirap – som pålägg till söta rätter och desserter – sylt, gelé och chips. Jackfrukter torkas och marineras i burkar.Exporterade produkter läggs i burkar, utan snarare i saltlake eller i lufttäta förpackningar med kryddor.

    Makronäringsämnen och mikronäringsämnen av jackfrukt

    Makronäringsämnen i 100 g rå jackfrukt:.

  • Kalorier: 95 kcal.
  • Protein: 1,72 g.
  • Fett: 0,64 g.
  • Totalt kolhydrater: 23,25 g.
  • Fiber: 1,5 g.
  • Netto kolhydrater: 21,75 g.
  • Mikronäringsämnen i 100 g jackfrukt:.

  • Vitamin C: 13,7 mg.
  • Kalium: 448 mg.
  • Magnesium: 29 mg.
  • Vitamin A: 110 IE.
  • Erik Andersson
    Erik Andersson
    Matlagning är min passion och mitt sätt att utforska världen. Genom mina recept vill jag dela med mig av min kärlek till skånska smaker och traditioner, samtidigt som jag experimenterar med nya ingredienser och tekniker. Följ med mig på en kulinarisk resa genom Skåne och upptäck rätter som både överraskar och inspirerar.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Mest populära

    Så detta omedelbart efter tomater: 5% av sommarborna känner till detta trick

    Ett av de bästa sätten att återställa jord efter tomater är att så gröngödsel..Vi berättar vilken gröngödsel du ska plantera efter tomater.Vilken gröngödsel...

    Hur man matar pioner just nu: erfarna sommarbor har avslöjat sina hemligheter

    Om du har pioner som växer i din dacha, så är det nu ett bra tillfälle att förbereda växterna för vintern.. En av...

    Varför gourmeter föredrar att dricka kaffe med kokosmjölk: du kommer att bli förvånad

    Många tror att människor som väljer alternativa mjölkalternativ på kaféer helt enkelt vill sticka ut från resten.. Detta är en missuppfattning. Komjölk har...

    Vad man ska göra med jorden efter att ha skördat potatis för att bli av med trådmask: pålitliga alternativ

    Vissa sommarboende har kämpat mot trådmask i flera år, men detta ger inga resultat.. Andra lyckas besegra skadedjuret på kort tid..Som det visar...

    Senaste kommentarerna