Många hemmafruar kan inte vänta på att körsbären ska mogna så att de kan fylla på med läckra preparat gjorda av detta bär..
Syltgeléen, vars recept delades av kocken Yulia Arkhipova, expert på onlinepublikationen BelNovosti, visar sig inte vara smutsig.Smaken av bär märks tydligt i den, och efter maten finns en behaglig eftersmak..
Utöver det är matlagningsprocessen inte alls besvärlig.Du bör börja med att förbereda de nödvändiga ingredienserna.Du behöver körsbär såklart.Andra produkter som är användbara per kilo bär är:
Sortera och skölj körsbären, ta sedan bort gropar och lägg i en djup skål.Bären ska täckas med socker och stå i 5-8 timmar.
Efter detta rör du försiktigt om körsbären eller bara skaka skålen om det inte är mycket bär.
Lös upp gelatinet i kallt kokt vatten.Placera behållaren med körsbär på elden och koka upp.Sänk värmen till låg och låt sjuda i cirka 10 minuter, skumma regelbundet bort allt skum som dyker upp på ytan.
I slutet av tillagningen, tillsätt gelatin utspätt i vatten och rör om.
Lägg den färdiga syltgelén i rena, steriliserade burkar och stäng med skruvkork (du kan rulla ihop dem).Vänd på burkarna, slå in dem och låt dem stå helt svalna.Denna beredning bör förvaras i kylskåp eller källare.
Tidigare berättade vi för dig vad du ska lägga till ägg för en fluffig omelett.