HomeUncategorizedEn gammal kaukasier förklarade varför många aldrig får välsmakande kebab: hemligheten visade...

En gammal kaukasier förklarade varför många aldrig får välsmakande kebab: hemligheten visade sig vara enkel

Många älskar att grilla.Men tyvärr kan inte alla skryta med att tillaga en riktigt läcker rätt..

En gammal kaukasier, en oöverträffad maestro i denna fråga, förklarade varför detta händer..

Zen-kanalen ’Petrov.Travels’ talar om armeniernas hemligheter.Förresten är hans kebab betygsatt som ’fantastisk’.

Kött

Den här mannen säger: huvuddraget är att köttet inte ska vara för magert, det måste finnas fett, annars kommer skålen ut torr.

Inte mindre viktigt i denna fråga, enligt mästaren, är storleken på bitarna: de bör inte vara små.Större bitar behåller mer juice.

Kött marineras ofta inte i Kaukasus.Nöj dig med bara salt och peppar.

Men om köttet är väldigt segt kan det marineras i mineralvatten eller ayran.

Vinäger används aldrig i Kaukasus (en oklar tradition i Sovjetunionen), vilket dödar smaken av shish kebab.

Många häller majonnäs på kött, men detta är absolut förbjudet.

Med ett ord, maestro råder att helt enkelt välja bra, mjukt kött för att undvika många onödiga problem.

Det talar också om otillåtligheten av överflödiga kryddor, annars kan du förlora köttets smak.Kryddor är designade för att framhäva denna smak, och inte för att stryka över den.

Förberedelse

Men fortfarande ligger det största misstaget för många i själva matlagningsprocessen, när köttet redan är stekt.

Av någon anledning tror vissa att om du fyller en grill med enorma kol, fyller allt med tändvätska och sedan håller köttet på glödande kol, får du en läcker kebab.De har fel.

För det första: kolen måste vara bra.För det andra: du behöver inte använda tändvätska.

För det tredje: det är oacceptabelt att steka kött på glödande kol.

Hög värme gör att köttet bara bränner på utsidan men förblir rått på insidan.

Därför rekommenderas det att laga mat först efter att kolen är täckta med ett tunt lager aska.

Erik Andersson
Erik Andersson
Matlagning är min passion och mitt sätt att utforska världen. Genom mina recept vill jag dela med mig av min kärlek till skånska smaker och traditioner, samtidigt som jag experimenterar med nya ingredienser och tekniker. Följ med mig på en kulinarisk resa genom Skåne och upptäck rätter som både överraskar och inspirerar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Så detta omedelbart efter tomater: 5% av sommarborna känner till detta trick

Ett av de bästa sätten att återställa jord efter tomater är att så gröngödsel..Vi berättar vilken gröngödsel du ska plantera efter tomater.Vilken gröngödsel...

Hur man matar pioner just nu: erfarna sommarbor har avslöjat sina hemligheter

Om du har pioner som växer i din dacha, så är det nu ett bra tillfälle att förbereda växterna för vintern.. En av...

Varför gourmeter föredrar att dricka kaffe med kokosmjölk: du kommer att bli förvånad

Många tror att människor som väljer alternativa mjölkalternativ på kaféer helt enkelt vill sticka ut från resten.. Detta är en missuppfattning. Komjölk har...

Vad man ska göra med jorden efter att ha skördat potatis för att bli av med trådmask: pålitliga alternativ

Vissa sommarboende har kämpat mot trådmask i flera år, men detta ger inga resultat.. Andra lyckas besegra skadedjuret på kort tid..Som det visar...

Senaste kommentarerna