Det verkar som om vad som är komplicerat och klokt att laga potatis? Det visar sig att simprocessen har sina egna nyanser, finesser och knep.
Att inte känna till dem, många hemmakockar lagar potatis felaktigt.Så säger en vitrysk kock som har sett felen i processen med sina egna ögon.
Kocken blev mycket ledsen över detta och bestämde sig för att dela receptet för korrekt matlagning.
En. Om potatisen inte är ung för matlagning, bör de inte skalas för att bevara de maximala användbara ämnena i grönsaken.
Andra Det är oacceptabelt att skicka nattskuggor i en kastrull med kallt vatten – endast i kokande vatten.
Detta kommer förresten också att hjälpa dig att inte förlora några näringsämnen.Det kommer också att laga mat snabbare.
Men det är inte nödvändigt att laga potatisen på hög värme, annars kommer de att spricka.
Tredje. Det är inte nödvändigt att salta grönsaken i början av tillagningen – bara i slutet.
Kocken rekommenderar att du lägger till vattnet 1 msk när du kokar.л.vegetabilisk olja för att skapa ett ’extra lock’ och öka temperaturen i grytan, vilket påskyndar tillagningsprocessen och ger en mer smakrik produkt i slutet.
Fjärde. Vid kokning, använd minsta möjliga mängd vatten – ska täcka potatisen något ovanpå.
Femte. För att förhindra att potatisen blir som lim och var smulig, tillsätt en matsked 6% vinäger eller saltlösning från inlagda gurkor eller tomater när du lagar mat i vattnet.
Sjätte. När potatisen har kokats ska den inte ligga kvar i vattnet under locket i kastrullen.
Om du gör det kommer grönsakerna att absorbera mycket överflödig fukt, och dessutom kommer de att falla sönder.
Kockens rekommendation: efter att potatisen har kokat, dränera och placera pannan med nattskuggor på hög värme (i cirka 30-40 sekunder).
Detta gör att du kan torka potatisen och eliminera överflödig fukt från dem.
Tidigare berättade vi för dig hur man lagar potatis på spett.