HomeUncategorizedEn kock från Vitryssland lär ut hur man kokar potatis på rätt...

En kock från Vitryssland lär ut hur man kokar potatis på rätt sätt: många människor har gjort fel hela livet

Det verkar som om vad som är komplicerat och klokt att laga potatis? Det visar sig att simprocessen har sina egna nyanser, finesser och knep.

Att inte känna till dem, många hemmakockar lagar potatis felaktigt.Så säger en vitrysk kock som har sett felen i processen med sina egna ögon.

Kocken blev mycket ledsen över detta och bestämde sig för att dela receptet för korrekt matlagning.

En. Om potatisen inte är ung för matlagning, bör de inte skalas för att bevara de maximala användbara ämnena i grönsaken.

Andra Det är oacceptabelt att skicka nattskuggor i en kastrull med kallt vatten – endast i kokande vatten.

Detta kommer förresten också att hjälpa dig att inte förlora några näringsämnen.Det kommer också att laga mat snabbare.

Men det är inte nödvändigt att laga potatisen på hög värme, annars kommer de att spricka.

Tredje. Det är inte nödvändigt att salta grönsaken i början av tillagningen – bara i slutet.

Kocken rekommenderar att du lägger till vattnet 1 msk när du kokar.л.vegetabilisk olja för att skapa ett ’extra lock’ och öka temperaturen i grytan, vilket påskyndar tillagningsprocessen och ger en mer smakrik produkt i slutet.

Fjärde. Vid kokning, använd minsta möjliga mängd vatten – ska täcka potatisen något ovanpå.

Femte. För att förhindra att potatisen blir som lim och var smulig, tillsätt en matsked 6% vinäger eller saltlösning från inlagda gurkor eller tomater när du lagar mat i vattnet.

Sjätte. När potatisen har kokats ska den inte ligga kvar i vattnet under locket i kastrullen.

Om du gör det kommer grönsakerna att absorbera mycket överflödig fukt, och dessutom kommer de att falla sönder.

Kockens rekommendation: efter att potatisen har kokat, dränera och placera pannan med nattskuggor på hög värme (i cirka 30-40 sekunder).

Detta gör att du kan torka potatisen och eliminera överflödig fukt från dem.

Tidigare berättade vi för dig hur man lagar potatis på spett.

Erik Andersson
Erik Andersson
Matlagning är min passion och mitt sätt att utforska världen. Genom mina recept vill jag dela med mig av min kärlek till skånska smaker och traditioner, samtidigt som jag experimenterar med nya ingredienser och tekniker. Följ med mig på en kulinarisk resa genom Skåne och upptäck rätter som både överraskar och inspirerar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Så detta omedelbart efter tomater: 5% av sommarborna känner till detta trick

Ett av de bästa sätten att återställa jord efter tomater är att så gröngödsel..Vi berättar vilken gröngödsel du ska plantera efter tomater.Vilken gröngödsel...

Hur man matar pioner just nu: erfarna sommarbor har avslöjat sina hemligheter

Om du har pioner som växer i din dacha, så är det nu ett bra tillfälle att förbereda växterna för vintern.. En av...

Varför gourmeter föredrar att dricka kaffe med kokosmjölk: du kommer att bli förvånad

Många tror att människor som väljer alternativa mjölkalternativ på kaféer helt enkelt vill sticka ut från resten.. Detta är en missuppfattning. Komjölk har...

Vad man ska göra med jorden efter att ha skördat potatis för att bli av med trådmask: pålitliga alternativ

Vissa sommarboende har kämpat mot trådmask i flera år, men detta ger inga resultat.. Andra lyckas besegra skadedjuret på kort tid..Som det visar...

Senaste kommentarerna