HomeUncategorizedFem-minuters ister i burk: tillsätt salt bara sådär - ett recept på...

Fem-minuters ister i burk: tillsätt salt bara sådär – ett recept på mycket välsmakande ister

Det är inte alls svårt att pickla ister läckert, huvudsaken är att välja ett bra recept..

Receptet på mycket välsmakande ister i en burk berättas av Yulia Arkhipova, en expert på Belnovosti-nätverkets publikation inom matlagningsområdet, en kock och en fjärdeklassig bagare.

Hur man kokar ister på fem minuter

För ett kilo ister behöver du: 100 gram grovt salt (ej havssalt eller jodiserat), 5 svartpepparkorn, 6 kryddpepparärtor, en halv tesked korianderfrön, 2 lagerblad, ett vitlökhuvud (8-10 klyftor ), ett litet gäng dill , 1-2 msk söt paprika, 1-2 msk mjölkkummin.

För att förbereda saltlaken, tillsätt salt, koriander, peppar och lagerblad (paus) till en liter vatten.

Placera bitar av ister vertikalt i en burk (du behöver inte sterilisera), omväxlande med tunt skivad vitlök.

När vattnet kokar, koka saltlaken i 2 minuter, svalna och häll upp i en burk.Späcket ska vara helt täckt med saltlake.Om den flyter, tryck på den.

Den täckta burken ska stå i 2 dagar i rumstemperatur, sedan ytterligare 3 dagar i kylen.

Efter kylning, placera ister i ett durkslag, torka med hushållspapper och doppa i antingen hackad saltad dill, kummin eller paprika.En del av ister kan läggas i frysen.

Tidigare berättade experten hur man lagar auberginer med köttfärs.

Erik Andersson
Erik Andersson
Matlagning är min passion och mitt sätt att utforska världen. Genom mina recept vill jag dela med mig av min kärlek till skånska smaker och traditioner, samtidigt som jag experimenterar med nya ingredienser och tekniker. Följ med mig på en kulinarisk resa genom Skåne och upptäck rätter som både överraskar och inspirerar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Så detta omedelbart efter tomater: 5% av sommarborna känner till detta trick

Ett av de bästa sätten att återställa jord efter tomater är att så gröngödsel..Vi berättar vilken gröngödsel du ska plantera efter tomater.Vilken gröngödsel...

Hur man matar pioner just nu: erfarna sommarbor har avslöjat sina hemligheter

Om du har pioner som växer i din dacha, så är det nu ett bra tillfälle att förbereda växterna för vintern.. En av...

Varför gourmeter föredrar att dricka kaffe med kokosmjölk: du kommer att bli förvånad

Många tror att människor som väljer alternativa mjölkalternativ på kaféer helt enkelt vill sticka ut från resten.. Detta är en missuppfattning. Komjölk har...

Vad man ska göra med jorden efter att ha skördat potatis för att bli av med trådmask: pålitliga alternativ

Vissa sommarboende har kämpat mot trådmask i flera år, men detta ger inga resultat.. Andra lyckas besegra skadedjuret på kort tid..Som det visar...

Senaste kommentarerna