För att ge borsjtjen en ’restaurang’-rik färg måste rödbetorna tillagas på ett visst sätt.
Hur man gör det, berättar experten från nätverksutgåvan ’Belnovosti’ inom matlagning, kock, bagare i den fjärde kategorin Yulia Arkhipova.
Hur man förbereder rödbetor för borscht
För det första måste du ta mörk rödbetor, den ska färga dina händer.
För det andra rostas rödbetor separat från andra grönsaker.Under påverkan av alkaliska och stärkelsehaltiga livsmedel (potatis, morötter, lök, kål) tappar pigmentet i rödbetor färg.
Du kan först fräsa rödbetorna under omrörning, sedan tillsätta buljongen, lägga lock på kastrullen och låta sjuda en stund.
För det tredje bör du gryta rödbetorna i högst 15 minuter, annars blir borsjtj brun.
Det är också strängt förbjudet att lägga till rödbetor i borsjtj i början av tillagningen.
Tidigare berättade experten hur man lagar lat khachapuri.