Är du trött på vanliga äggröra?.
Ingen överraskning! Varje maträtt upphör att verka aptitlig om den konsumeras ofta..
Men ge inte upp din äggfrukost! Bara laga maten annorlunda.
Gör inte äggröra, utan en äggula på ett ’moln’.
Denna maträtt har ett intressant utseende och ljus smak.
Dessutom finns det inga extra kalorier i ’molnet’.Och detta beror på frånvaron av behovet av att använda stora mängder olja.
Yulia Arkhipova, en expert på det kulinariska området för onlinepublikationen Belnovosti, en kock och bagare i den fjärde kategorin, talade om ett ovanligt alternativ för att förbereda ägg.
Recept på äggula på ett moln
Ta några kycklingägg.Separera vitan från äggulorna.
Bearbeta den första komponenten med en mixer.Den genomskinliga och trögflytande massan ska bli vit och luftig med stabila toppar.
Dela denna bas i flera portioner.Antalet av den senare bör motsvara antalet äggulor.
Ta en plåt, lägg bakplåtspapper smord med vegetabilisk olja på den och ’bygg’ ett ’bo’ från varje portion protein.
Gör sedan ett litet hål i varje ’moln’ och placera äggulan i den.Salta ’bon’.Du kan använda ytterligare ingredienser (till exempel ost eller sesamfrön).
Placera plåten i en ugn som är förvärmd till 200 grader.Gräddningstiden bör vara ungefär en kvart.
Slutresultatet blir en otroligt vacker och mycket välsmakande maträtt – en idealisk ersättning för vanliga äggröra.