HomeUncategorizedHemlagade preparat: hur man gör en aptitretare av zucchini med lagerblad

Hemlagade preparat: hur man gör en aptitretare av zucchini med lagerblad

De som gillar enkla, användbara och ovanliga förberedelser uppmanas att förbereda ett smakfullt mellanmål av unga zucchini med lagerblad och kryddnejlika för vintern.

Opretentiöst recept som delas av experten på nätverksutgåvan ’Belnovosti’ inom matlagning, kock, bagare i fjärde kategorin Yulia Arkhipova.

ingredienser

– Vitvinsvinäger (260 ml);
– unga zucchini (1,2 kg);
– kryddnejlika knoppar (8 st.);
– filtrerat vatten (1,2 liter);
– salt (efter smak);
– lagerblad (8 st.);
– sockersand (70 g);
– ärtor med svartpeppar (10 st.);
– dillkvistar (efter smak).

Tillagningsprocess

Förbered tjocka, unga zucchini med tunna skal och tvätta dem noggrant och skär dem sedan i tjocka cirklar eller stora skivor.

Sterilisera och torka små glasburkar och lägg i paprikorna och dillkvistarna.

Lägg i lagerblad och kryddnejlika och fördela zucchinin ovanpå.

Koka upp vattnet och häll det omedelbart i burkarna, täck sedan glasbehållarna med steriliserade lock och ställ åt sidan i 3-5 minuter.

Häll vattnet från burkarna i en kastrull och koka upp igen, tillsätt socker och salt efter smak, rör om ordentligt och låt blandningen koka upp på låg värme.

Stäng av plattan och tillsätt vinäger i kastrullen, rör om ordentligt i marinaden och häll den omedelbart över zucchinin så att det inte finns något utrymme kvar i burkarna.

Skruva omedelbart upp burkarna och vänd dem, täck med en tjock pläd eller en stor frottéhandduk, låt ämnena stå på bordet i cirka 4-5 timmar och ställ sedan undan dem på en sval plats i 2 veckor.

Erik Andersson
Erik Andersson
Matlagning är min passion och mitt sätt att utforska världen. Genom mina recept vill jag dela med mig av min kärlek till skånska smaker och traditioner, samtidigt som jag experimenterar med nya ingredienser och tekniker. Följ med mig på en kulinarisk resa genom Skåne och upptäck rätter som både överraskar och inspirerar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Så detta omedelbart efter tomater: 5% av sommarborna känner till detta trick

Ett av de bästa sätten att återställa jord efter tomater är att så gröngödsel..Vi berättar vilken gröngödsel du ska plantera efter tomater.Vilken gröngödsel...

Hur man matar pioner just nu: erfarna sommarbor har avslöjat sina hemligheter

Om du har pioner som växer i din dacha, så är det nu ett bra tillfälle att förbereda växterna för vintern.. En av...

Varför gourmeter föredrar att dricka kaffe med kokosmjölk: du kommer att bli förvånad

Många tror att människor som väljer alternativa mjölkalternativ på kaféer helt enkelt vill sticka ut från resten.. Detta är en missuppfattning. Komjölk har...

Vad man ska göra med jorden efter att ha skördat potatis för att bli av med trådmask: pålitliga alternativ

Vissa sommarboende har kämpat mot trådmask i flera år, men detta ger inga resultat.. Andra lyckas besegra skadedjuret på kort tid..Som det visar...

Senaste kommentarerna