På grund av det faktum att prislappen på lätt saltad röd fisk i butiken biter, föredrar många hemmafruar att salta den själva.
Yulia Arkhipova, en expert på BelNovosti onlineutgåva och kock, bekräftar att även relativt billig rosa lax kan förvandlas till ädel lax – om allt naturligtvis görs korrekt.
Skärning av fisk
Innan saltning måste den rosa laxen förberedas.Det är bäst att skära lätt fryst fisk, då får du snygga jämna bitar.
Du kan filéa eller helt enkelt ta bort fenor, huvud, stjärt och inälvor och sedan skära i tunna skivor som är 0,5-0,7 cm tjocka.
Mängd salt och socker
För 1 kg skuren rosa lax behöver du 50 g grovt (detta är viktigt) salt och 40 g socker.
Strö salt och socker över fisken, du kan också lägga till svartpeppar, tunt skivad lök och 2 matskedar luktfri vegetabilisk olja.
Låt fisken stå i rumstemperatur i 2 timmar och ställ sedan in den i kylskåpet över natten.