Jakten på kantareller är i full gång i augusti.Men många vet fortfarande inte om svampens fördelaktiga egenskaper, trots att den aktivt köps från befolkningen..
Svampen är känd som ett naturligt, effektivt och säkert botemedel mot parasiter, men trots detta anser de flesta hemmafruar att det är nödvändigt att koka dem före matlagning..
Vår tidnings expert Yulia Arkhipova, en fjärde klassens kock och bagare, berättade för oss hur man lagar kantareller.
Friterade kantareller
Unga svampar behöver inte kokas eller blötläggas i saltvatten.
De innehåller inga maskar, och allt detta är tack vare nyttiga ämnen som dödar (inklusive i människokroppen) parasiter och deras ägg.
Dessutom försämrar förkokning av kantareller deras smak.
Därför rengörs unga kantareller helt enkelt, tvättas, och sedan avdunstas fukten i en stekpanna och steks.
Frysning
Det rekommenderas att koka eller steka kantarellerna före frysning.
Anledningen är att de efter upptining kommer att smaka bittert.
Det rekommenderas också att koka svamp som köpts på marknaden eller inte unga, men redan stora kantareller.
Innan du fryser, koka dem i 10-15 minuter, och innan du steker, håll dem bara i kokande vatten i 7-10 minuter.