Brödinfusion innehåller många användbara ämnen som kväve, fosfor, kalium, magnesium, kalcium och andra spårämnen som främjar växternas tillväxt och utveckling.
Brödinfusion stimulerar också aktiviteten hos fördelaktiga mikroorganismer i jorden, förbättrar dess struktur och fuktretention.
Så hur förbereder man och applicerar brödinfusion för att förbättra grönsaksavkastningen?
Hur man förbereder brödinfusion
För att förbereda brödinfusionen behöver du:
– Bröd (vilket bröd som helst, men bättre svart eller råg) – 1 kg;
– vatten – 10 liter;
– socker – 100 g;
– jäst (färsk eller torr) – 10 g.
Processen för att förbereda brödinfusion är som följer.
– Skär brödet i små bitar och häll vatten i en stor behållare (hink, tunna, flaska etc.).д.).
– Tillsätt socker och jäst och rör om.
– Täck behållaren med ett lock eller gasväv och låt stå på en varm plats i 5-7 dagar.
– Rör om infusionen regelbundet och töm skummet.
– Den färdiga infusionen ska ha en syrlig lukt och bubbla.
Hur man applicerar brödinfusionen
Brödinfusion kan användas för att mata olika grönsaksgrödor som tomater, gurkor, kål, morötter, rödbetor, lök, vitlök och andra.
För att göra detta, späd infusionen med vatten i förhållandet 1:10 (1 liter infusion per 10 liter vatten) och vattna växterna under roten en gång varje vecka eller två.
Du kan också spraya växterna med brödinfusion från en spruta för att skydda dem mot sjukdomar och skadedjur.
För att göra detta, späd infusionen med vatten i förhållandet 1:20 (1 liter infusion per 20 liter vatten) och spraya växterna en gång varje vecka eller två.
Brödinfusion är ett billigt och effektivt gödningsmedel som hjälper till att förbättra grönsaksskördarna och hålla växterna friska.