Traditionellt öppnar skördesäsongen med jordgubbar.Bären används till sylt och andra beredningar, och används även till bakning..
Med färska bär är pajerna mer aromatiska, aptitretande och saftiga..
Vår tidnings expert Yulia Arkhipova, en kock och bagare i fjärde klassen, berättade för oss hur man bakar en jordgubbspaj.
Du behöver:
Hur man lagar mat
1.Vispa äggen, tillsätt salt, 150 gram socker och smält smör.
2.Efter att ha fått en homogen massa, sikta mjölet med bakpulver, knåda den mjuka degen.
3.Lägg 1/3 av degen i frysen i 30 minuter, och resten i kylen.
4.Sedan läggs det mesta av degen i en ugnsform och bildar sidor.
5.Du kan använda små bär till fyllningen.Stora kommer att behöva skäras.Jordgubbar måste strö med stärkelse blandat med återstående socker och sedan placeras i en form med deg.
6.Riv den frysta degen på ett grovt rivjärn så att bären täcks jämnt.
Grädda pajen i en förvärmd ugn till 180 grader Celsius i 30 minuter.smaklig måltid!
Tidigare berättade vi för dig hur du förbereder Proletarsky-salladen.