Potatis anses vara en oumbärlig ingrediens i borsjtj.
Det finns faktiskt ett alternativ till den berömda medlemmen av familjen nattskuggor.
Det finns en grönsak som ger soppan ett mer aptitligt utseende.
Borsjtjen får en ljusare smak och blir mör.
Och rätten visar sig vara mer användbar om du byter ut potatis mot en annan grönsak.
Vilken av dem? Denna fråga besvarades av Yulia Arkhipova, en expert inom området matlagning, kock, bagare i den fjärde kategorin av Belnovosti online-utgåvan.
Ett perfekt alternativ till potatis i borsjtj
När du lagar borscht rekommenderar experten att du byter ut potatis med yams.
Denna komponent ger soppan en lätt sötaktig smak.
Dessutom kommer borsjtjtens konsistens att vara perfekt.
En annan fördel med jams jämfört med potatis är att de har mer näringsämnen.
Den har också ett lägre glykemiskt index.
Förresten kan du ersätta potatis i borsjtj inte bara med yams utan också med blomkål.Ett annat välsmakande och hälsosamt alternativ till nattskugga är bönor.
Tidigare fick foodies höra om tre knep som gör borscht rubin.