HomeUncategorizedHur man får en ljusgul äggula från kokta ägg: 4 kulinariska knep...

Hur man får en ljusgul äggula från kokta ägg: 4 kulinariska knep hjälper dig med detta

Att bara koka ägg vid första anblicken verkar vara en grundläggande uppgift.Även en sådan till synes elementär process har sina egna subtiliteter..

Om du vill förvandla ’kycklingkaviar’ till ett riktigt kulinariskt mästerverk, lyssna på råd från experten från BelNovosti-nätverkets publikation, laga mat Yulia Arkhipova.

Välj kvalitetsägg

De idealiska äggen, i smak och utseende, kommer att vara de som läggs av tamkycklingar.Om det inte är möjligt att köpa jordbruksprodukter, välj ägg av högsta kategori märkta ’CO’.

Förbered äggen för kokning

Erfarna hemmafruar lägger först ägg i en kastrull och fyll sedan skålen med kallt vatten.Se till att det finns tillräckligt med vätska i pannan – detta är nödvändigt för jämn tillagning av produkten.

Kontrollera tillagningsprocessen

Erfarna kockar rekommenderar: efter att vattnet kokar är det inte nödvändigt att strikt följa den rekommenderade tillagningstiden på 10 minuter, vilket anges i många källor.Det är bättre att minska värmen något eller ta bort kastrullen från spisen direkt efter kokning.

Täck äggen med ett lock och låt dem ligga i det varma vattnet i ytterligare 10 minuter.Detta steg hjälper till att uppnå den önskade klarheten av äggulan.

Kyl ägg ordentligt

För att kyla kokta ägg, lägg dem i kallt vatten för att stoppa tillagningsprocessen och påskynda kylningen.Om du gjorde allt rätt blir äggen lätta att skala, och när du skär ser du en ljus och delikat äggula, som liknar en delikat kräm.

Tidigare berättade vi för dig hur man lagar bananpaj i en stekpanna.

Erik Andersson
Erik Andersson
Matlagning är min passion och mitt sätt att utforska världen. Genom mina recept vill jag dela med mig av min kärlek till skånska smaker och traditioner, samtidigt som jag experimenterar med nya ingredienser och tekniker. Följ med mig på en kulinarisk resa genom Skåne och upptäck rätter som både överraskar och inspirerar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Så detta omedelbart efter tomater: 5% av sommarborna känner till detta trick

Ett av de bästa sätten att återställa jord efter tomater är att så gröngödsel..Vi berättar vilken gröngödsel du ska plantera efter tomater.Vilken gröngödsel...

Hur man matar pioner just nu: erfarna sommarbor har avslöjat sina hemligheter

Om du har pioner som växer i din dacha, så är det nu ett bra tillfälle att förbereda växterna för vintern.. En av...

Varför gourmeter föredrar att dricka kaffe med kokosmjölk: du kommer att bli förvånad

Många tror att människor som väljer alternativa mjölkalternativ på kaféer helt enkelt vill sticka ut från resten.. Detta är en missuppfattning. Komjölk har...

Vad man ska göra med jorden efter att ha skördat potatis för att bli av med trådmask: pålitliga alternativ

Vissa sommarboende har kämpat mot trådmask i flera år, men detta ger inga resultat.. Andra lyckas besegra skadedjuret på kort tid..Som det visar...

Senaste kommentarerna