Inte alla kan korrekt välja kryddor för sina rätter, så de lyckas inte uppnå önskad effekt..
Ibland kommer färdiga blandningar som är avsedda för en specifik rätt eller livsmedelsprodukt till undsättning..
Men det här alternativet kan inte kallas felfritt, eftersom alla har olika smakpreferenser, konstaterar vår tidnings expert på matlagningsområdet, kock Yulia Arkhipova.
Potatis är en av de mest populära livsmedel, så det är värt att ta reda på vilka kryddor som passar bra till dem.
Hur förbereder man universell krydda för potatis?
Lista över ingredienser
– en liten sked finmalet havssalt, granulerad vitlök och torkad lök;
– 10 stycken vardera peppar- och korianderfrön;
– två små skedar paprika.
Matlagningsprocess
Det är bättre att ta peppar och koriander hela, eftersom de ger mycket mer smak när du förbereder kryddningen.
Peppar och koriander kan omedelbart kombineras och krossas med en mortel.Sedan introducerar vi de återstående komponenterna.En del av det fina saltet kan ersättas med grovt salt om du gillar det här alternativet bättre.
Blanda och lägg i en ren och torr försluten behållare.Nu, när du lagar potatisrätter, kan du alltid använda denna kryddblandning.