Gelékött kan tillagas inte bara på helgdagar – du kan äta det varje dag om du lär dig hur man förbereder den här rätten för framtida bruk.
Expert från BelNovosti-nätverkets publikation, kocken Yulia Arkhipova, delade med sig av krångligheterna med att tillaga utsökt gelékött och berättade också hur man förbereder det i reserv.
Hur man lagar gelékött
Om du vill att buljongen och följaktligen det geléade köttet ska vara genomskinligt, använd väl blött kött under tillagningsprocessen.
Dessutom, glöm inte att ta bort det resulterande skummet under tillagningen – detta måste också göras för att hålla buljongen ren.
Kom ihåg: ju längre desto godare, så tillaga geléköttet på låg värme i flera timmar.Vissa människor föredrar till och med att göra detta hela natten.
Salt bör tillsättas i slutet av tillagningen.
Efter att köttet har kokats, vänta tills det svalnar, separera det sedan från benen och skär det i stora bitar – detta alternativ anses vara mycket godare än det där det föreslås att passera köttet genom en köttkvarn.
Bland kryddorna kan du lägga till svartpeppar och vitlök.Alla andra kryddor kommer att vara onödiga.
Hur man förbereder gelékött för framtida bruk
För att bevara rätten länge, häll upp geléköttet i lämpliga behållare och ställ in det i frysen.
När du vill äta en tallrik med gelé, tina upp innehållet i skålen, koka upp och låt stelna.
Tidigare har vi pratat om hur man lagar fluffigt ris.