Om du vill njuta av den magiska smaken av körsbär under vintersäsongen, är det dags att fylla på med ett recept på en läcker och aromatisk beredning gjord av detta bär..
Hur man gör körsbärssylt-gelé, som säkert kan få namnet ’Eat Your Mind’, sa experten på BelNovosti-nätverkets publikation, kocken Yulia Arkhipova..
För att göra detta behöver du:
Bären måste tvättas noggrant, fröna avlägsnas och överföras till en djup skål.
Efter detta, täck körsbären med socker och låt stå i denna form i 5-8 timmar tills de är blötlagda.
När tiden är mogen, lös upp gelatinet i vatten och ställ körsbären på spisen för att koka upp.När bären når kokpunkten, sänk värmen och låt puttra i cirka 10 minuter, kom ihåg att skumma av skummet.
Nu är det dags att tillsätta gelatin och blanda den framtida blandningen väl.
När syltgelén är klar, häll den i rena och försteriliserade burkar och stäng sedan behållarna med skruvkork eller rulla ihop dem.
Burkarna ska vändas, slås in och vänta tills de svalnat och sedan flyttas till kylen eller källaren.