Smeten används för att tillaga många rätter – fågel, fisk, kött och till och med grönsaker..
Med dess hjälp kan du uppnå mycket intressanta resultat..
Denna maträtt kommer inte att lämna någon oberörd.Men det är värt att lära sig hur man förbereder smeten på rätt sätt, säger kocken Yulia Arkhipova, expert på matlagning och matlagning för vår tidning.
Vilka är de viktigaste finesserna?
Mjöl med stärkelse
Alla vet att smet kan droppa av mat.Därför måste skärbrädan ’pudras’ med en speciell kombination.För att göra detta måste du kombinera potatisstärkelse och mjöl.
Efter detta kan arbetsstycket säkert placeras på brädan.
Soda
Om du vill att smeten ska vara så krispig, smakrik och av hög kvalitet som möjligt, så är det under beredningsprocessen värt att tillsätta lite mineralvatten med gas till degen.
Alkohol
Men den godaste smeten kommer från de kockar som inte är rädda för att jobba med alkohol.Därför kan konjak eller öl läggas till preparatet.
Vissa introducerar också vodka eller vin.
Tidigare har vi pratat om hur man förbereder den mest smakrika svampsoppan.