Augusti är månaden då det finns ett överflöd av ljusa och saftiga vattenmeloner på hyllorna i butiker och marknader..
För många människor är denna frukt en riktig symbol för sommaren, varför de inte missar möjligheten att njuta av den söta smaken av sin favoritfrukt..
Men trots att vattenmeloner är särskilt välsmakande i augusti, bör man inte glömma säkerheten: tyvärr använder vissa producenter, som vill öka avkastningen och förbättra utseendet på frukten, nitrater – kemikalier som kan orsaka allvarliga hälsoskador.
Därför rekommenderar experten från BelNovosti-nätverkets publikation, kocken Yulia Arkhipova, att lära sig att identifiera potentiellt farliga vattenmeloner.
Hur man beräknar nitratvattenmelon
Följande två tecken hjälper dig att avgöra att en frukt är rik på nitrater.
Åderfärg
Om du köper en skuren vattenmelon, var uppmärksam på färgen på dess ådror.De ska vara vita eller ljusgröna.
Om venerna har en gulaktig nyans eller är ljust vita kan detta tyda på en hög nitrathalt.
Hudfärg
De flesta föredrar frukt med ljusrött kött, men denna indikator indikerar inte alltid vattenmelonens mognad och sötma.
Tvärtom kan en alltför ljus nyans vara ett tecken på överskott av nitrater.Den idealiska färgen på massan är jämnt färgad, rik, men inte för ljus.