Ideal majs ska vara mjuk, saftig och ha en lätt söt smak.
Vad ska en gourmet göra om han inte kunde köpa unga kolvar?.
Vad ska man göra om majsen är gammal?
Som tur är är det väldigt lätt att se till att sådana kolvar inte blir överdrivet hårda till följd av matlagning.
Det räcker att förbereda övermogen majs ordentligt för värmebehandling.
Yulia Arkhipova, en expert på det kulinariska området för Belnovosti-nätverkets publikation, kock och bagare i den fjärde kategorin, delade ett användbart knep.
Vad ska man hälla över gammal majs innan tillagning
Först måste kolvarna rensas från löv.
Sedan ska majsen placeras i en djup, men inte särskilt bred behållare och fyllas med mjölk utspädd med vanligt vatten (för en volym vit dryck ska det finnas en volym klar vätska).
Kolvarna ska sitta i denna blandning i 4 timmar.
Efter att ha avslutat proceduren måste majsen tillagas på vanligt sätt.Om vi pratar om gammal majs, bör bearbetning i kokande vatten vara en och en halv till två timmar.Mogna kolvar kan kokas i en halvtimme, och unga – 20 minuter.
Den färdiga maträtten kan gnidas inte bara med salt, utan också med mjukt smör: det kommer att bli ännu godare och mjukare.