HomeUncategorizedHur man förvandlar gammal och övermogen majs till mjuk, saftig och smakrik:...

Hur man förvandlar gammal och övermogen majs till mjuk, saftig och smakrik: det här är vad du behöver hälla på kolvarna innan du lagar mat

Ideal majs ska vara mjuk, saftig och ha en lätt söt smak.

Vad ska en gourmet göra om han inte kunde köpa unga kolvar?.

Vad ska man göra om majsen är gammal?

Som tur är är det väldigt lätt att se till att sådana kolvar inte blir överdrivet hårda till följd av matlagning.

Det räcker att förbereda övermogen majs ordentligt för värmebehandling.

Yulia Arkhipova, en expert på det kulinariska området för Belnovosti-nätverkets publikation, kock och bagare i den fjärde kategorin, delade ett användbart knep.

Vad ska man hälla över gammal majs innan tillagning

Först måste kolvarna rensas från löv.

Sedan ska majsen placeras i en djup, men inte särskilt bred behållare och fyllas med mjölk utspädd med vanligt vatten (för en volym vit dryck ska det finnas en volym klar vätska).

Kolvarna ska sitta i denna blandning i 4 timmar.

Efter att ha avslutat proceduren måste majsen tillagas på vanligt sätt.Om vi ​​pratar om gammal majs, bör bearbetning i kokande vatten vara en och en halv till två timmar.Mogna kolvar kan kokas i en halvtimme, och unga – 20 minuter.

Den färdiga maträtten kan gnidas inte bara med salt, utan också med mjukt smör: det kommer att bli ännu godare och mjukare.

Erik Andersson
Erik Andersson
Matlagning är min passion och mitt sätt att utforska världen. Genom mina recept vill jag dela med mig av min kärlek till skånska smaker och traditioner, samtidigt som jag experimenterar med nya ingredienser och tekniker. Följ med mig på en kulinarisk resa genom Skåne och upptäck rätter som både överraskar och inspirerar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Så detta omedelbart efter tomater: 5% av sommarborna känner till detta trick

Ett av de bästa sätten att återställa jord efter tomater är att så gröngödsel..Vi berättar vilken gröngödsel du ska plantera efter tomater.Vilken gröngödsel...

Hur man matar pioner just nu: erfarna sommarbor har avslöjat sina hemligheter

Om du har pioner som växer i din dacha, så är det nu ett bra tillfälle att förbereda växterna för vintern.. En av...

Varför gourmeter föredrar att dricka kaffe med kokosmjölk: du kommer att bli förvånad

Många tror att människor som väljer alternativa mjölkalternativ på kaféer helt enkelt vill sticka ut från resten.. Detta är en missuppfattning. Komjölk har...

Vad man ska göra med jorden efter att ha skördat potatis för att bli av med trådmask: pålitliga alternativ

Vissa sommarboende har kämpat mot trådmask i flera år, men detta ger inga resultat.. Andra lyckas besegra skadedjuret på kort tid..Som det visar...

Senaste kommentarerna