Huvudpunkten med anspråken mot gröna är att de förlorar sin fräschör extremt snabbt..
Du vill inte alltid torka det eller frysa det..
Därför talade vår tidnings kulinariska expert, kock Yulia Arkhipova, om de viktigaste hemligheterna för korrekt förvaring av grönsaker.
Vad är de?
Burk
Det första att notera är att det gröna först tvättas, torkas och putsas lite.Efter detta, ta en burk av lämplig storlek, häll i vatten och skicka gröna.
Täck toppen med en påse med hål.Vi byter vatten var 24:e timme.På så sätt håller sig grönsakerna fräscha i upp till 14 dagar.
Du bör lämna en sådan ’bukett’ på den nedre hyllan.
Behållare
Om du har behållare kan du säkert använda dem för att lagra grönt.Vi lägger botten med ett lager hushållspapper, lägger i det gröna och stänger.
Denna metod lovar också att bevara fräschören i upp till 14 dagar.
En pappershanddukspåse
Handduken ska sprayas lätt med vatten och lindas helt runt greenerna.I denna form kommer produkten att förbli färsk under ganska lång tid.