HomeVäxterHur man gör den perfekta såsen: hemligheterna bakom oöverträffad smak och arom

Hur man gör den perfekta såsen: hemligheterna bakom oöverträffad smak och arom

Många rätter utan sås förlorar alla sina aptitretande egenskaper..

För att bli en förstklassig mästare i att förbereda sås, använd råd från kocken Yulia Arkhipova, en expert från BelNovosti-nätverkets publikation: hon berättade för oss hur man uppnår den perfekta konsistensen, smaken och aromen.

Högkvalitativ tomatpuré

Kanske är det första stället i processen att skapa en läcker sås att använda högkvalitativ tomatpuré.

Eftersom moderna butiker skämmer bort kunderna med ett rikt sortiment, var särskilt försiktig när du väljer tomatpuré för att inte av misstag köpa färdig sås.

Köttbuljong

Om du gillar en sås som har en rik smak och tjock konsistens, använd kött- eller fiskbuljong istället för vatten under tillagningsprocessen.

Alternativt kan du använda vattnet som blir över från kokning av pasta, ris, bönor eller potatis.Grönsaksbuljonger kommer tyvärr inte att skapa den önskade tjockleken.

Rätt proportioner

När du lagar sås är det mycket viktigt att bibehålla rätt förhållande mellan tomatpuré, vätska och olja.

För 250-300 ml vätska behöver du ca 70-100 g tomatpuré och minst 3 matskedar olja.

Kryddor och kryddor

För att ge din sås en rik smak, tillsätt kryddor och örter.Använd en tygpåse eller skapa en bukett garni av torkade växter.

När såsen är tillagad är det lätt att ta bort kryddorna och lämnar rätten utan extra ’skräp’.

Tidigare berättade vi för dig vad du ska laga från ung potatis.

Erik Andersson
Erik Andersson
Matlagning är min passion och mitt sätt att utforska världen. Genom mina recept vill jag dela med mig av min kärlek till skånska smaker och traditioner, samtidigt som jag experimenterar med nya ingredienser och tekniker. Följ med mig på en kulinarisk resa genom Skåne och upptäck rätter som både överraskar och inspirerar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Så detta omedelbart efter tomater: 5% av sommarborna känner till detta trick

Ett av de bästa sätten att återställa jord efter tomater är att så gröngödsel..Vi berättar vilken gröngödsel du ska plantera efter tomater.Vilken gröngödsel...

Hur man matar pioner just nu: erfarna sommarbor har avslöjat sina hemligheter

Om du har pioner som växer i din dacha, så är det nu ett bra tillfälle att förbereda växterna för vintern.. En av...

Varför gourmeter föredrar att dricka kaffe med kokosmjölk: du kommer att bli förvånad

Många tror att människor som väljer alternativa mjölkalternativ på kaféer helt enkelt vill sticka ut från resten.. Detta är en missuppfattning. Komjölk har...

Vad man ska göra med jorden efter att ha skördat potatis för att bli av med trådmask: pålitliga alternativ

Vissa sommarboende har kämpat mot trådmask i flera år, men detta ger inga resultat.. Andra lyckas besegra skadedjuret på kort tid..Som det visar...

Senaste kommentarerna