Många anser att pasta är en för ’enkel’ rätt, så de lagar den sällan..
Men med hjälp av en läcker sås kan du göra pasta lika raffinerad och smakrik som om den var tillagad på en dyr restaurang..
Till exempel är det värt att uppmärksamma denna spektakulära version av såsen, säger kocken Yulia Arkhipova, vår tidnings matlagningsexpert.
Hur gör man krämig sås?
Lista över ingredienser
– ett halvt glas grädde (cirka 15%);
– cirka 150 gram bacon (kan ersättas med skinka);
– 50 gram vardera av smör och ost (hård);
– en vitlöksklyfta;
– lite dill och salt.
Matlagningsmetod
Du måste först lägga till smör i stekpannan.När det smält, tillsätt hackat bacon och stek det i tre minuter.
Häll sedan i grädden och blanda.
Tillsätt salt, hackad vitlök och riven ost.Efter kokning, sänk värmen och låt puttra till önskad tjocklek.Tillsätt pasta, blanda, tillsätt dill.Koka efter detta i bara en minut.