Många människor gillar att steka olika livsmedel i smeten, eftersom det kan förbättra matens kvalitet avsevärt.
Även de enklaste livsmedel blir så goda som om de tillagats på en restaurang.
Kocken Yulia Arkhipova, vår tidnings matlagningsexpert, berättar hur man gör en universalsmet.
Vilket enkelt recept bör du vara uppmärksam på?
Lista över ingredienser som behövs
– Cirka 70 gram mjöl (vanligt vetemjöl);
– En halv kopp mjölk med medelhög fetthalt;
– ett hönsägg;
– lite salt.
Tillagningsprocess
En sådan smet bereds enkelt och snabbt, så receptet är definitivt värt att komma ihåg.Det rekommenderas att separera proteinet från äggulan och gömma det i kylen.
Tillsätt äggulan i mjölken med lite salt och blanda.Kombinera sedan den flytande massan med mjölet.
Försök att arbeta försiktigt så att inga klumpar uppträder i blandningen.
Återställ det kylda proteinet, tillsätt lite salt och vispa tills det blir toppar.Rör in massan i huvudsmeten.