Lard är älskad av många människor.Och ’generalens’ ister? De som har smakat det säger att det är omöjligt att slita sig från det.
Varför namnet? Tydligen för att den tunna isterbiffen har lager av mört kött, som liknar generalens kavajslag.
Enligt Yulia Arkhipova, en kock, bagare i den fjärde kategorin, en expert på Belnovosti-nätverksutgåvan inom matlagning, uppskattas denna ister av många människor för att en gris bara gör 4 kilo av produkten.
Så här är receptet för att göra ’general’.Du kommer att behöva: ett kilo ister, senap (60-70 gram), malet svart och aromatisk peppar.
Du behöver också vitlök (40-50 gram), lagerblad (5-6 bitar), rökt paprika och sojasås (några droppar).
Börja matlagningen med att blötlägga ister i vatten med salt (25 gram salt per 1 liter vatten).Blötlägg i 4-6 timmar.
Ta sedan upp det ur vattnet och torka det med en handduk, gnid det sedan med senap, malen peppar och riven vitlök, tillsätt malen paprika och sojasås.
Vik sedan isterbiffen på mitten (med skinnsidan utåt) och lägg lagerbladet inuti.
Låt sedan produkten marinera i 4 till 6 timmar.
Efter denna tidsperiod rullar du ister i folie och lägger den i ugnen i 40 minuter (temperatur – 190 grader Celsius).
Ta sedan ut den, linda upp folien och se om skalet är brunt.Om inte, lämna i ugnen i ytterligare 10-12 minuter, men vid 200 grader.
Tidigare berättade vi hur man gör utsökt jordgubbssylt med choklad.