På sommaren kan vilken hemmafru som helst föreställa sig sig själv i rollen som en riktig professionell bartender, som kommer med recept på hemgjorda cocktails och lemonader..
I varmt väder finns det inget bättre än hemlagad läsk..
Till exempel erbjuder kocken Yulia Arkhipova, vår tidnings expert på kulinariska frågor, att utvärdera ett recept på ingefärsbaserad lemonad.
Hur förbereder man en välsmakande och hälsosam sommardrink?
Lista över ingredienser
– en liten bit skalad ingefära (cirka tre centimeter);
– 100 ml vatten;
– ett par skedar honung och rörsocker (anpassa efter smak);
– två limefrukter.
Matlagningsprocess
Ingefärsroten bör skalas omedelbart för att inte återgå till denna fråga.Mal den sedan med ett rivjärn.Vi behöver också skalet från en lime.
Blanda den angivna mängden socker med vatten i en kastrull.Vi väntar tills massan blir homogen, tillsätt limeskal och ingefärsrot.Efter kokning, låt sjuda i två minuter.
Tillsätt honung och juice av två limefrukter.Drycken ska filtreras och kylas.Du kan servera med mynta och isbitar.