Många gillar kotletter som den huvudsakliga köttgodisen, som vi är vana vid att tillaga regelbundet..
Det bör dock förstås att denna maträtt är mycket långt ifrån normerna för korrekt näring..
Om du äter klassiska kotletter varje dag eller flera gånger i veckan kan du undergräva din hälsa.
Därför ger kocken Yulia Arkhipova, expert i vår tidning på matlagningsfrågor, råd om att lära sig hur man gör en maträtt mer hälsosam.
Vilka 3 regler hjälper till med detta?
Havregryn istället för bröd
Bröd ger rätten önskad nivå av saftighet och en viss fluffighet, men klassiska bullar och vitt bröd är skadligt för din figur och hälsa.
Därför är det värt att ersätta dem med havregryn.
Stek i bra olja
Det är viktigt att komma ihåg att vanlig raffinerad solrosolja kan vara skadlig.Därför är det bäst att välja olivolja för stekning.
Det finns dock en nyans här: endast raffinerade produkter är lämpliga för sådan värmebehandling.
Grönsaker
Det är bättre att ’späda ut’ köttfärsen med alla grönsaker som finns till hands.Skalade tomater, potatis, zucchini, morötter och pumpa är bra för kotletter.