Inte varje hemmafru kan skryta med förmågan att förbereda paté av anständig kvalitet..
Men en sådan aptitretare skulle vara en utmärkt anledning till variation i den vanliga menyn..
Som regel framställs paté med slaktbiprodukter, konstaterar vår tidnings expert på kulinariska frågor, kock Yulia Arkhipova.Men du kan förbereda ett mer intressant och hälsosamt alternativ.
Hur man gör smörgåspastej med kyckling
Lista över produkter
– tre hundra gram kokt kycklingfilé;
– en kokt kycklingklubba;
– två vitlöksklyftor;
– medelstora morötter;
– lök;
– ett glas tung grädde (mer än 30%);
– kryddor med salt.
Matlagningsprocess
Benfilén ska kokas i förväg.Vi tar bara bort köttet från benet.Morötter ska också kokas tills de är mjuka.Hacka köttet och morötterna i bitar.Löken ska förhackas och stekas.
Vi kombinerar de angivna komponenterna, tillsätter salt och utvalda kryddor.Lägg ingredienserna i en mixer och mixa tills det är slätt.
Tillsätt grädden, blanda och vispa igen.Patén ska stå i kylen i flera timmar innan den äts.