Tomatjuice är en av de hälsosammaste vinterpreparaten som kan tillagas hemma..
Det är bra för levern, mag-tarmkanalen, och att förbereda det är inte svårare än att göra sallader eller andra vinterförberedelser..
Vår tidnings expert Yulia Arkhipova, en kock och bagare av fjärde klassen, berättade för oss hur man lagar tomatjuice.
Du behöver:
Hur man lagar mat
1.Rena tomater skärs i fjärdedelar och krossas i en mixer eller passeras genom en köttkvarn.
2.Den resulterande purén måste gnidas genom en sil.Frön och resterande skal ska kasseras.
3.Tillsätt salt och socker till den resulterande massan, överför den till en kastrull och placera på spisen.
4.Saften ska koka upp och låt sjuda i 15 minuter.
Häll upp i steriliserade burkar, stäng locken och förvara mörkt och svalt.
Man tror att tomatjuice är hälsosammare att dricka utan salt, och dess smak kan förbättras med hjälp av basilika.